9 sınır kapısı yarından itibaren yeniden geçişlere açılıyor

Bir yıldan fazla süredir kapalı olan kuzey-güney geçişleri, yarından itibaren açılıyor.

Coronavirüs önlemleri çerçevesinde Kıbrıs’ta iki kesim arasında bir yılı aşkın süredir bazıları tamamen kapalı olan, bazılarında da sınırlı geçişlerin yapılabildiği 9 sınır kapısı, yarından itibaren yeniden geçişlere açılıyor.

Açılak kapıların Ledra Palace, Beyarmudu, Akyar, Metehan, Bostancı, Lokmacı, Yeşilırmak, Derinya ve Aplıç olduğu ve geçişlerde, seviye 2 (turuncu) uygulamaları çerçevesinde 7 günlük negatif PCR veya antijen testi talep edilecek.

COVID-19 pandemisi tedbirleri kapsamında iki taraf arasındaki geçişler Şubat 2020 tarihinden beri kapalıydı.
Kıbrıs Rum tarafı geçen yıl şubat sonunda Lokmacı, Derinya, Aplıç ve Bostancı kapılarını koronavirüs önlemleri gerekçesiyle kapatmış, KKTC hükümeti de 11 Nisan 2020’deki toplantısında koronavirüs önlemleri kapsamında tüm kara ve hava sınır kapılarının 30 Nisan’a kadar KKTC vatandaşı olmayanlara kapatılmasına karar vermişti.

Güney Kıbrıs’ın kapıları kapatma kararı, Kıbrıslı Türkler ve Rumlarca Lokmacı bölgesinde düzenlenen eylemlerle protesto edilmişti.
Bir yılı aşkın sürede sınır kapılarıyla ilgili başka kararlar da alındı. Güney Kıbrıs’ta öğrenim gören öğrenciler, çalışanlar ve tedavi görenler için geçişlere izin veriliyor.

(GÖZ/GÜL)

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi