Erdoğan’dan AB’ye: Kıbrıs’taki haklarımız konusunda kararlıyız

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptırım kararlarının onaylanması beklenen Haziran ayındaki Avrupa Birliği Liderler Zirvesi öncesi Avrupa'ya Kıbrıs konusunda yüklendi.

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı televizyon programında Kıbrıs konusuna da değindi. Haziran ayında gerçekleşecek AB Liderler Zirvesinde oylanacak yaptırım kararları öncesinde Erdoğan sert ifadeler kullandı. Erdoğan, Avrupa Birliği ülkelerinden hiçbirinin Kıbrıs’la ilgili ayrışma sürecini, nasıl olduğunu, müzakerelerin nasıl bu aşamaya geldiğini bilmediğini savundu. Erdoğan ayrıca “Utanmadan sıkılmadan Kıbrıs’ın etrafındaki bütün yataklarla ilgili hakkımız var mı yok mu, diye sorguluyorlar. Biz bu konularda kararlıyız” dedi.

“BUNU BİLEN TEK KİŞİ VAR O DA  AB’DEN”

Recep Tayyip Erdoğan şunları söyledi:

“Kofi Annan işin başındaydı, şu anda tabii yok, bir kişi var ki AB’den, o AB adına katılmıştı. Gittiği her yerde doğru olanı söylemiştir. Kimse de kalkıp şimdi ona sormaz. Ben ülkem adına oradaydım. Biz bütün bu çalışmaları orada yaşadık, gördük. Orada ne karar çıktı da ayrıldık? Dendi ki bu toplantıdan sonra Yunanlılar ve Rumlar masadan çekiliyordu, Kofi Annan dedi ki çekilemezsiniz, ben Erdoğan’a söz verdim, buradan işi bitireceğiz öyle ayrılacağız, tekrar geldiler oturdular. O toplantıdan ayrıldıktan sonra referandum vardı. Kıbrıs’ta yapılan referandumda Güney’de yüzde 65 ret çıktı, Kuzey’de evet çıktı. Kuzey’de evet çıktı da ne oldu. Kuzey’i dışarda bıraktılar, Güney’i AB’ye aldılar. Bunlar samimi değil, dürüst değil.”

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği’nin o zamandan beri mali yaptırımları olduğunu ve bunları uygulamadıklarını kaydederek, Kuzey Kıbrıs’a ödemeleri gereken paraları da ödemediklerini söyledi. Erdoğan, “Utanmadan sıkılmadan Kıbrıs’ın etrafındaki bütün yataklarla ilgili hakkımız var mı yok mu, diye sorguluyorlar. Biz bu konularda kararlıyız” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi