İngiltere: Ercan’dan doğrudan uçuşlar için herhangi bir planımız yok

İngiltere Hükümeti, Birleşik Krallıkla Kıbrıs’ın kuzeyi arasında doğrudan uçak seferleri için planları olmadığını açıkladı.

İngiltere Parlamentosu’nun internet sitesindeki Kıbrıslı Türklerin dilekçesine yanıt veren Dışişleri Bakanlığı, daha önce açıklanmış görüşünü tekrarladı; ‘Birleşik Krallık, tek taraflı ilan edilmiş Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni bağımsız bir devlet olarak tanımamaktadır. Sonuç olarak Birleşik Krallık Hükümeti, Kıbrıs’ın kuzeyindeki yönetimle bir Hava Hizmetleri Anlaşması’nı görüşemez” dedi.

Birleşik Krallık Hükümeti’nin yanıtı, 12.000’den fazla imza toplanan bir dilekçeden sonra geldi. Hükümete gönderilen herhangi bir dilekçedeki imzaların toplamının 10.000’ii aşması, hükümetin yanıt vermesini gerektiriyor.

Dışişleri Bakanlığı’nın yanıtı, 2009’da Britanya ve Ercan Havaalanı arasında doğrudan uçak seferleri yapılmasına ilişkin bir Birleşik Krallık mahkeme kararına da yanıt oluyor.

Dışişleri Bakanlığı son olarak “Yukardakiler ışığında Hükümetin Kıbrıs’ın kuzey bölümüyle doğrudan uçak seferlerine yetki vermesi yasal olmayacaktır” dedi.

KHA/TG/MG/MHY/2021
Kıbrıs Haber Ajansı

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi