Gezi Direnişi 8 yaşında

Gezi Direnişi’nin 8. yılında, Taksim Dayanışması’nın çağrısıyla, Taksim’de Makine Mühendisleri Odası binası önünde, 8 yıl önce Gezi eylemleri sırasında Türkiye’nin değişik şehirlerinde hayatların kaybedenler için anma yapıldı.

Gezi Direnişi’nin 8. yılında, eylemler sırasında değişik şehirlerde hayatını kaybedenleri anmak için toplananlar, yaşamını yitirenlerin isimlerini okuyarak “Yaşıyor” dedi. Ardından kitle “Her yer Taksim her yer direniş” sloganı attı. Polis anmanın yapılacağı yer için “Pandemi koşulları nedeniyle gösteri ve basın açıklamasına uygun olan yerler kapsamında değil” diyerek toplanmaya engel olmaya çalıştı.

Beyoğlu Kaymakamlığı bir açıklama yayımlayarak Gezi Direnişi’nin anma eylemlerine izin verilmeyeceğini açıkladı. Meydan, metro girişleri ablukaya alındı, İstiklal Caddesi polis barikatıyla kapatıldı.

“Boşuna kameralarınızı kurmayın”
Anmanın yapılacağı yere gelen polis Makine Mühendisleri Odası önünde çekim hazırlıklarına devam eden gazetecilere “Burada boşuna kameralarınızı kurmayın açıklamaya izin verilmeyecek” dedi. Halk, Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nin bulunduğu İpek Sokak’ta toplanmaya başladı.

HALKIN ÖNÜNE POLİS BARİKATLARI
Polisin halkın önüne barikat kurması üzerine kitle “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganı attı. Av. Can Atalay’ın polis ablukasına yönelik “Halkın önüne barikat kurmayın” sözlerinin ardından “Halka değil, çetelere barikat” sloganı atıldı.
Gezi Direnişi’nin 8. Yıldönümünde, Taksim Dayanışması adına Avukat Can Atalay bir basın açıklaması okudu.

Av. Atalay açıklamada şunları kaydetti:

“Bu iktidar halkına yabancıdır. Yasaklar, cezalar hep halka; bütün imtiyazlar ise bir avuç muktedirden yanadır. Onlar çetelerle rant peşinde koşarlar, biz bir fidana su vermek için koşarız. Biz direnişin adıyız, onlar saldırının. Boğaziçi’ndeki gençlerdedir, 142 gündür rektörlüğe sırtını dönerek bekleyen akademidedir Gezi. Gezi Direnişi, İstanbul Sözleşmesi için tüm yurtta sokaklara çıkan kadınlardadır. Gezi bizim dünümüz değil, geleceğimizdir. Mazide kalmayacak kadar büyük ve hayatidir.
8 yıldır meydanlardayız. Hala bir aradayız ve her yerdeyiz.

Saraylar yıkılır, çeteler dağılır, zorbalık biter, karanlık gider, Gezi kalır. Gezi bu memleketin insanlarının kaderine kendi eliyle sahip çıkmanın iradesi ve kararlılığıdır. Yaşasın eşitlik, özgürlük, adalet. Yaşasın Gezi Direnişi’miz. Yaşasın gelecek güzel günlerimiz.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi