Kapılar yarın açılıyor

Başbakan Ersan Saner, yarından itibaren negatif testle Güney'den Kuzey'e geçişlerin başlayacağını açıkladı.

Başbakan Ersan Saner, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi tarafından alınan kararlar ışığında 31 Mayıs- 7 Haziran arasında uygulanacak yeni Bakanlar Kurulu kararlarını açıkladı.

Başbakan Saner, açıklamasında, azalan vaka sayısı göz önünde bulundurularak sokağa çıkma yasağının Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu kararları ve önerisine ile, 31 Mayıs Pazartesi- 7 Haziran Pazartesi tarihleri arasında, haftanın tüm günleri için 23.30- 05.00 saatleri arasında uygulanmasına karar verildiğini duyurdu.

Bu bağlamda, haftanın tüm günleri için 23:30 ile 05:00 saatleri arasında temel ihtiyaçların karşılanması haricinde sokağa çıkma yasağı uygulanacağını belirten Başbakan Saner, perakende ve mağazacılık hizmetleri ve kapalı olarak belirtilmeyen tüm hizmetler/sektörlerin 08:30-20:00 saatleri arasında; restoranlar, kafe, pastane, büfe ve meyhanelerin ise 06:00-22:30 saatleri arasında hizmetlerine devam edeceklerini söyledi. Saner, marketlerin yeni düzenlemeye göre 07:00-22:00 saatleri arasında açık olabileceğini kaydetti.

NEGATİF PCR VEYA ANTİJEN TESTİ İLE KAPILARDAN GEÇİLEBİLECEK
Başbakan Saner, alınan diğer önemli kararın ise kapı geçişlerine dönük uygulamalar olduğunu belirtti. Güney’den Kuzey’e geçişlerde son 7 günde yapılmış negatif PCR veya antijen testi ile kapılardan geçilebileceğini duyurdu.

Başbakan Saner, çift aşılı kişilerin ülkeye karantina olmaksızın girişlerine dönük çalışmaların tamamlandığını ve bu doğrultuda, bu uygulamaya 4 Haziran tarihinden itibaren başlanacağını açıkladı. Başbakan Saner, çift aşılı kişiler gelmeden 72 saat önce yapılmış PCR ve aşı belgeleriyle ülkeye girişi esnasında havaalanında tekrar PCR yaptıracaklarını ve neticenin negatif olması halinde ülkeye karantina olmaksızın girişlerine izin verileceğini duyurdu.

Başbakan Saner ayrıca, lunapark, festival alanı, tombala vb. etkinliklerin de sosyal mesafe kuralları gözetilerek açık alanlarda kurulmaları yönünde karar alındığını da açıkladı.

TAK

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi