SON DAKİKA: “Şahin” lakaplı Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu da Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşı çıktı

Kıbrıs Cumhuriyeti’nin İçişleri Bakanlığı’ndaki kaynağından Bugün Kıbrıs’ın elde ettiği bilgiye göre Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nun da Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşı olduğu ortaya çıktı.

Rum basınının, KKTC Bakanlar Kurulu’ndaki 9 Bakanın Kıbrıs Cumhuriyeti kimliğine sahip olduğunu duyurmasının ardından gözler kimliği olmayan iki kişiye çevrildi. Bugün Kıbrıs’ın Kıbrıs Cumhuriyeti’nin İçişleri Bakanlığı’ndaki kaynağından elde ettiği bilgiye göre Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nun da Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşı olduğu belirlendi.

Doğum yeri Agios Ontanios olan 17 Ağustos 1953 doğumlu Ertuğruloğlu’nun Kıbrıs Cumhuriyeti makamlarının verdiği doğum kağıdında, “Tahsin Ertuğrul” isminin “4655..”* no’lu kimlik numarası ile kayıtlı olduğu tespit edildi.
Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nun çevresine Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlığı bulunmadığını söylediği biliniyordu. Bu durumda Türkiyeli olan Dursun Oğuz ve Erhan Arıklı’nın Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlığı olmayan iki bakan olduğu da ortaya çıkmış oldu.

* Kişinin verilerini koruma adına kimlikteki son iki rakamı saklı tutuyoruz.

Ayşemden Akın / Bugün Kıbrıs

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi