Yunanistan’da Türk göçmen intihar etti, arbede çıktı

Yunanistan'da bir mülteci kampında 24 yaşındaki bir Türk genci kaldığı koğuşun tuvaletinde ölü olarak bulundu. Olayın ardından sığınmacılar kamptaki kötü yaşam koşullarını protesto etmek için gösteri düzenledi. Göstericilere polis göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Atina’nın 80 kilometre dışındaki Korint kampında kalan diğer sığınmacılar su sızıntısını fark ederek yetkililere haber vermelerinin ardından ismi açıklanmayan gencin intihar ettiği anlaşıldı.

Olayın ardından sığınmacılar kamptaki kötü yaşam koşullarını protesto etmek için gösteri düzenledi. Göstericilere polis göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

İntihar eden gencin bir yıldan uzun bir süredir Korint mülteci kampında kaldığı açıklandı. Genç Aralık 2019’da Yunanistan’ın kuzey batısındaki Igoumenitsa limanından İtalya’ya geçmeye çalışırken durdurulmuştu.

Bazı Yunan medya organları intihar eden gencin Kürt olduğunu yazdı.

Kampta çoğunluğu Pakistan ve Afganistan uyruklu yaklaşık 800 erkek sınır dışı edilmeyi bekliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan ırkçılık karşıtı sivil toplum kuruluşu Keerfa katilin “sığınmacıları aylar boyunca alıkoyma politikaları” olduğunu belirtti.

Öte yandan mültecilerin etkin bir şekilde ana vatanlarına gönderilmesi politikalarını savunan Avrupa Komisyonu’nun içişlerinden sorumlu üyesi Ylva Johansson hafta başında Yunan adalarındaki mülteci kamplarını ziyaret edecek.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi