Korkmazhan tutuksuz yargılanacak

Cumhurbaşkanının şikayetiyle mahkemeye çıkarılan Sol Hareket kurucu üyelerinden Abdullah Korkmazhan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Korkmazhan mahkeme çıkışı açıklama yaptı.

KORKMAZHAN MAHKEME ÇIKIŞI KONUŞTU
“Söylediklerimiz adım adım ortaya çıkıyor. Geçen haftadan beri yürütülen bir süreç var. Biz seçildik. Bizim üzerimizden bir süreç yürütülüyor. Bu Abdullah Korkmazhan’ın ya da Sol Hareketin değil toplumun, memleketin, aydınların, gazetecilerinin, siyasetçilerin, düşünen her bir bireyinin meselesidir. Çok net bir şey söyleniyor: Susacaksınız, konuşmayacaksınız, düşünmeyecek, ifade etmeyeceksiniz. Sonucu da böyle her hafta mahkemeye çıkarılırsınız, yurt dışına çıkış yasağı koyarız, hapse atarız, telefonuna el koyarız…
Bir mesaj verilmeye çalışıyor. Topluma sesleniyorum; korkmamak, susmamak lazım. Bu karanlık rejimin üzerine emin adımlarla yürümek lazım. Bu toplumsal bir meseledir. Toplum özgürlüklerine sahip çıktığı oranda özgür yaşayabilecek. Susarsak, sessiz kalırsak karanlık rejim daha da ağırlaşarak yaşamımızı hapsetmeye, kısıtlamaya, korku içerisinde belirsizliğe mahkum edecek. Her yurtsevere düşen görev geri adım atmayacağımızı kararlı bir şekilde ortaya koymasıdır. Siyasi parti ya da kişisel ihtiras günü değildir. Bu ifade ve düşünce özgürlüğünü, demokrasiyi, memleketimizi savunma meselesidir. Bu memleket bizimdir. Bu memleket kayyumların ve onları atayanların değildir.”

NE OLMUŞTU?
TATAR HAPİS İSTEMİYLE DAVA AÇTI
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Sol Hareket kurucularından Adbdullah Korkmazhan hakkında 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube’’ye ifade vermek için çağrılan Korkmazhan ifadesinin alınmasının ardından mahkemeye çıkarıldı. Yaşanan olayı kamuoyuna duyuran Sol Hareket yetkilileri “Korkmuyoruz, susmayacağız” şeklinde açıklama yaptı.

Sol Hareket son olarak şu bilgiyi paylaştı:
“Duruşma gerçekleşecek. Karşılığı beş yıla kadar hapislikle cezalandirilabilen müfsit niyetli yayın yapmakla itham ediliyor. Davası görüşülünceye kadar, 3 yıla kadar yurtdışına çıkış yasağı, 50 bin TL nakti teminat talebi ile yargılanıyoruz. Söylediği her şeyin ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu savı ile teminat şartlarına itiraz ettik. Birazdan mahkemeye çıkıyoruz.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi