Bakan sözünü tutmadı, öğretmenler ‘ders yok’ dedi, öğrenciler tepkili

Öğretmen ve personele aşı yapılmadan yüz yüze eğitimin başlamayacağını daha önce açıklayan Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun 12’inci sınıfların Pazartesi okula başlayacağını duyurması tepkilere neden oldu. Öğretmenler Bakanı sözünü tutmaya çağırdı. 12’inci sınıf öğrencileri ise “okullar açılmasın” kampanyası başlattı.

Bugün Kıbrıs –

AMCAOĞLU: AŞI YOK, PCR TESTİ YAPILACAK
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin kararıyla 12’inci sınıfların okula dönmesi gerektiğini belirterek, amaçlarının sağlıklı bir mezuniyet sağlamak olduğunu belirtti. Amcaoğlu, 5 hafta içerisinde 12’inci sınıf öğrencilerinin bitirme sınavlarının yapılacağını ve mezun edileceğini dile getirerek, “12’inci sınıfların eğitim hakkı engellenemez” dedi. Amcaoğlu, hadeflerinin 29 Mart tarihinde öğretmenlerin, personelin PCR testlerini yaptırarak, 5 hafta içerisinde seyreltişmiş eğitim ile bitirme sınavlarını yaparak, sağlıklı bir şekilde öğrencileri sınava hazırlamak olduğunu ifade etti.
Bakan Amcaoğlu şöyle konuştu:
“55 yaş kişilerin aşılamalarının tamamlanmasının ardından meslek eğitimi alan öğrencilerin uygulamalı dersleri açılacak. Sonrasında da 50 yaş üzerinin aşılanması tamamlanacak. 1’inci ve 8’İnci sınıf öğrenciler okullara çağrılacak. 45 yaş üzeri kişilerinin aşılanmasının ardından ise diğer ara sınıf öğrencileri okula çağrılacak. İlgili sendikanın 8 bin 754 kişinin aşılanmadan okulların açılmayacağını söylemesi doğru bir yaklaşım değil. Elimizde olmayan bir aşı için tartışma yaratırsak, 12’inci sınıfları nasıl mezun edeceksiniz? Lütfen olmayanı söylerken, ne olacağını da söyleyin de buna göre hareket edelim.”

EYLEM: OKULLAR EN RİSKLİ YER
KTOEÖS Genel Sekreteri Selma Eylem ise eğitim çalışanları aşılanmadan okulların açılmayacağını ve yüz yüze eğitime geçilmeyeceğini belirtti. Eylem, eğitim çalışanları içerisinde öğrencileri taşıyan şoförler, okulları temizleyen temizlik çalışanlarının da olduğunu söyledi. Eylemi eğitim çalışanlarının aşılanması için Sağlık ve Eğitim Bakanlığı’nın gerekli girişimleri bir an önce yapması gerektiğini vurguladı. Bakan Amcaoğlu’nun öğretmenlere vermiş olduğu sözün arkasında durması gerektiğini söyleyen Eylem, eğitim kurumlarının Covid-19 açısından en riskli ilk üç sırada yer aldığını kaydetti.

ÖĞRENCİLER OKULA DÖNMEK İSTEMİYOR
Alınan kararı #KktcOkuluAcma hashtagi ile protesto eden 12’inci sınıf öğrencileri instagram ve twitter’dan örgütlendi. Kendilerini ve ailelerini tehlikeye atmak istemediklerini ifade eden gençler aşılama olmadan okula dönmek istemiyor.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi