ABD diplomasisi federasyon için çalışıyor

ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Matthew Palmer, BM kararlarında yer alan iki toplumlu iki kesimli federasyon için ABD diplomasisinin çalıştığını söyledi.

DİSİ Başkanı Averof Neofitu, ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Matthew Palmer’le telekonferans yoluyla görüşme gerçekleştirdi.
Alithia ve diğer gazeteler, DİSİ Başkanı Neofitu’nun dün Palmer’la gerçekleştirdiği görüşmede Kıbrıs sorununun ele alındığını yazdı.

Habere göre, Neofitu, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in Kıbrıs sorununun çözümü çabalarında ülkesinin daha etkin rol üstlenme niyetini dile getirmesi sebebiyle duyduğu memnuniyeti ifade ederek, iki toplumlu iki kesimli federasyon temelindeki bir çözüm için çalıştıklarını ve çözüm temelinin değişmesinin söz konusu olamayacağını vurguladı.
Palmer ise görüşmede, Kıbrıs’ın, BM kararlarında yer alan iki toplumlu iki kesimli federasyon temelinde yeniden birleşmesini sağlayacak bütünlüklü bir çözümü desteklediklerini belirterek, bu perspektifin ilerletilmesi için ABD diplomasisinin çalıştığını da sözlerine ekledi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi