Talat: Kıbrıs Türk tarafı devre dışı

Cenevre'ye giderken Türk tarafının Kıbrıs sorununda yanlış bir politika izlediğini ve Kıbrıs Türk tarafının devre dışı bırakıldığına dikkat çeken 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, yapılması planlanan saray için de "gerek yok" dedi.

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Cumhurbaşkanlığı müsteşarı ve personelin çalıştığı barakaları tasfiye edip cumhurbaşkanlığı karşısında yer alan bölgeyi istimlak ettiklerini, yarışma açıp proje hazırladıklarını anımsatarak “benim görev sürem yetmedi ama bu sorun o proje ile halledilir. Yeni saraya ve bu zor günlerde yeni masraflara gerek yok” dedi.

KIBRIS TÜRK TARAFI DEVRE DIŞI
Havadis gazetesinin bugünkü sürmanşetinde yer alan haberde Talat’ın, Cenevre’deki zirve hakkındaki görüşlerine de yer verildi. Kıbrıs sorunuyla ilgili gelişmeleri de değerlendiren 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat dile getirilen politikalarda ısrar edilmesi halinde 5+1 zirvesinin çökebileceğine dikkat çekti. Türk tarafının Kıbrıs sorununda yanlış bir politika izlediğini ve Kıbrıs Türk tarafının devre dışı bırakıldığına dikkat çeken Talat, “bu sadece Rum tarafının işine yarar. Oysa Rum yönetimi çözüm istemiyordu ve bu nedenle zor durumdaydı” diye konuştu.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi