Tatar Meclis’i by-pass etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın 26 Nisan’da Cenevre’de yapılacak 5+1 gayri resmi Kıbrıs Toplantısına giderken siyasi partilerle herhangi bir görüş alış verişinde bulunmaması tepkilere neden oldu.

Bilindiği gibi Kıbrıslı Rum lider Anastasiadis geçtiğimiz hafta tüm siyasi partilerle toplantı yapmış, partilerin hassasiyetlerini not etmişti. Ayrıca Rum Meclisindeki partilerin de Anastasiadis ile birlikte Cenevre’de olacağı açıklanmıştı.
Kıbrıs’ın kuzeyinde yaşanan bu durum ise toplumun geleceğini ilgilendiren Kıbrıs Sorunu konusunda Kıbrıslı Türklerin temsiliyet sorunu olduğunu ortaya koydu.


CTP milletvekili Asım Akansoy konuyla ilgili, “bu bir demokrasi yarasıdır, temsiliyet krizidir” diyerek tepkisini şu sözlerle dile getirdi:
“Cumhurbaşkanı Sayın Tatar, 15 gün önce, ‘gelecek hafta siyasi partilerle ayrı ayrı görüşeceğim’ demiş ve aradan bir hafta geçmiş olmasına rağmen, herhangi bir davet ne yazık ki ortada yok. Siyasi partiler olarak, gerek yabancı diplomatlar, gerek ilgili BM yetkilileri gerekse Güneydeki siyasi partilerle görüş alışverişinde bulunabiliyorken, Sayın Tatar’ın kapılarını farklı görüşlere açmaktan kaçması düşündürücüdür. Kıbrıs Türk tarafının, kendi içindeki farklı görüşlerin zenginliğini fark edememesi, anlayamaması, önemini algılayamaması yanında, ortak aklı arayışında bulunmaması çok büyük bir eksikliktir. Demokrasi yarasıdır. Temsiliyet krizidir!”

TATAR ALGI OPERASYONLARI İLE HAREKET EDİYOR
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın sürekli olarak algı operasyonları ile hareket ettiğini ifade eden Akansoy, Tatar’ın eski cumhurbaşkanlarının yetindiği binadan utanmasının, insanlar ekonomik çöküntü içerisindeyken kendi toplumuna inat, kent parkı olacak alana Cumhurbaşkanlığı Binası yapma düşüncesinin ve Erenköy’e ağaç dikmeye gitmek gibi garip mesajlarla uğraşmasının, halkı dikkate almadığının açık göstergesi olduğunu belirtti. Akansoy, “Kıbrıslı Türkleri masada kim temsil edecek diye sorduğumuz sorunun ne denli haklı ve meşru bir soru olduğu, her geçen gün yeniden ve yeniden ortaya çıkıyor.” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi