Pandemiden kar elde edilmesine hayır kampanyası

Bir yılda 1 milyon imza toplamak üzere Avrupa Yurttaşlar İnisiyatifi #NoProfitOnPandemic oluşturuldu. Bu çabanın Kıbrıs’ta da desteklenmesi amacıyla kurulan Kıbrıs Koordinasyon Komitesi #PandemidenKârEldeEdilmesineHayır herkesi imzalarıyla bu kampanyayı desteklemeye çağırdı.

Kıbrıs “Pandemiden Kâr Elde Edilmesine Hayır” Yurttaşlar İnisiyatifi Sorumlusu Dr. Hrisantos Yeorgiu yaptığı açık çağrı ile Kıbrıslılara seslendi.

Açıklama şöyle:

“Dünya benzeri görülmemiş bir dönemden geçiyor. Avrupa ve küçük yurdumuz salgının bu katı gerçekliğinin dışında kalamazdı. Ne yazık ki yaşadığımız gerçeklik çok katı! Bu yüzden şimdi ülkeler ve insanlar arasında dayanışma zamanıdır.

Bir yıldır yaşanmakta olan Covid-19 pandemisi her ilaca ve aşıya erişimin önemini her gün en trajik şekilde herkese göstermektedir. Kamusal nimet olarak hepimiz sağlık hakkına sahibiz ve hayatımıza güvenli bir şekilde devam edebilmek için bilime, güvenli aşılara ve tedavilere ve bunlara ücretsiz erişime umutlarımız odaklanmaktadır. Bu nedenle, Avrupa Komisyonu’ndan:

• Herkes için kamusal bir nimet olan güvenli ve etkili tedavilere ve aşılara herkesin ücretsiz erişiminin sağlanmasını,
• İlaçlar ve aşılar üzerindeki herhangi bir telif hakkının Covid-19’a karşı tedavilerin ve aşıların sunulmasını ve bunlara erişimi kısıtlamamasının güvence altına alınmasını,
• İnsanların sağlığı pahasına dev ilaç şirketlerinin vurgunculuk yapmalarına izin verilmemesini,
• Kamu sağlığının özel sektör kârlarının üstüne tutulmasını

talep etme hedefiyle bir yılda 1 milyon imza toplamak üzere Avrupa Yurttaşlar İnisiyatifi #NoProfitOnPandemic oluşturuldu.

Bu çabanın Kıbrıs’ta da desteklenmesi amacıyla kurulan Kıbrıs Koordinasyon Komitesi #PandemidenKârEldeEdilmesineHayır herkesi imzalarıyla bu kampanyayı desteklemeye çağırmaktadır.

Koordinasyon Komitesi kampanyaya destek listesine katılmak isteyen örgüt ve kuruluşlara açıktır. Kampanyaya katılımınızla logonuz inisiyatifin Facebook sayfasına koyulacaktır.

Kampanyaya katılmak istiyorsanız, bizimle iletişime geçmenizi ve logonuzu göndermenizi rica ediyoruz.

Saygılarımızla,”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi