Anastasiadis’e ‘yeni fikirlerini kendine sakla’ mesajı

Stefanu, Anastasiadis’in iki devletli çözümün masaya getirilmesini kolaylaştıracak yalpalamalardan, sözde yeni fikirlerden ve önkoşullar öne sürmekten kaçınması gerektiğini kaydetti.

AKEL Basın Sözcüsü Stefanos Stefanu Jane Holl Lute’un iki toplumun liderleriyle yaptığı görüşmelerin Kıbrıs sorunuyla ilgili olarak önümüzdeki Nisan ayı sonunda yapılacak gayri resmi görüşme açısından özellikle önemli olduğunu dile getirdi. Stefanu AKEL’in son yıllarda sürekli olarak ısrarla belirttiği gibi, BM kararlarında belirtildiği şekilde siyasi eşitliğin olacağı iki bölgeli, iki toplumlu federasyon çözümü hedefinde sarsılmaz bir şekilde tutarlılık gösterilmesi koyulması gerektiğini vurguladı. Görüşmelere Crans Montana’da kalınan yerden, bugüne kadar varılan görüş birlikleri ve Guterres çerçevesi temelinde devam edilmesi ihtiyacının altını çizen Stefanu, Sayın Anastasiadis’in de söylemesi, ikna etmesi ve yapması gerekenin de bu olduğunu ve Türkiye’nin kabul edilemez iki devletli çözümü masaya getirmesini kolaylaştıracak yalpalamalardan, sözde “yeni fikirler”den, önkoşullar öne sürmekten kaçınması gerektiğini kaydetti.

KRİTİK DÖNEM UYARISI
AKEL Basın Sözcüsü Stefanos Stefanu içinden geçilen bu kritik dönemde, iki toplum arasında üzerinde anlaşmaya varılmış olan çözüm çerçevesinden sapılmasına yönelik hareketlere karşı koymak ve nihai taksimi önlemek için, yurdumuzun kurtuluşunun ve yeniden birleşmesinin yolunu açmak için AKEL’in tüm gücüyle mücadeleye devam etmekte kararlı olduğunu ifade etti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi