Lute’u Ledra’da eylemciler karşıladı

Cenevre’de 27-29 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek 5’li görüşme öncesi adaya gelen BM Genel Sekreterinin görevlendirdiği diplomat Lute’u Ledra Palace kapısında eylemciler karşıladı.

Bugün Kıbrıs – Barış Derneği ve FEMA ile destekçilerinin yer aldığı eylemde Birleşik Federal Kıbrıs çağrısı yapıldı.

DERYA: ÇÖZÜMSÜZLÜĞE MAHKUM OLMAYACAĞIZ
Barış Derneği’nden Ahmet Derya bugünkü eylem ile ilgili şöyle konuştu:
“Barış Derneği olarak gelinen aşamada Kıbrıs Sorununun çözümsüzlüğe mahkum edilmesine asla izin vermeyeceğiz. Ne biz ne de Kıbrıslı Rumlar buna izin verecek. BM Genel Sekreterinin Nisan ayında 5’li görüşmeye yönelik yaptığı girişimlere destek veriyoruz ve bu amaçla buradayız. Kıbrıslı Türklerin federal çözümden yana olduğunu, gerektiğinde sokakta olduğunu göstermek için buradayız. Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ve kadınlarımız da burada, yan yanayız ve federal Kıbrıs diyoruz.”

ÇOCUKLARIMIZ İÇİN BURADAYIZ
FEMA’dan Hülya Akbil ise Cumhurbaşkanının aldığı yüzde 51 oy iken geri kalan yüzde 49’un isteklerini görmezden gelemeyeceğini ifade ederek, “O seçim bir referandum değildi. Sesimizi duyurmak için buradayız” dedi.
Tülay Sönmez ise “barış için, çözüm için, çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği için, birleşik Kıbrıs için buradayız” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi