“Kimsenin toprağında, denizinde, egemenliğinde gözümüz yok”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bizim hiçbir ülkenin toprağında, denizinde, egemenliğinde gözümüz yoktur, sadece vatanımızı ve haklarımızı korumaya çalışıyoruz” dedi.

Türkiye ve Kıbrıs Türklerinin Doğu Akdeniz’de haklarının gasp edilmeye çalışıldığını söyleyen Erdoğan, Mavi Vatan Tatbikatı’na canlı bağlantı ile katıldı. Erdoğan, “Bize en küçük bir sendelemede şu vatan topraklarını çok göreceklerini biliyoruz. Güçlü bir donanmaya sahip olmak, bir tercihten öte bir zorunluluktur. Bizim hiçbir ülkenin toprağında, denizinde egemenliğinde gözümüz yoktur, sadece vatanımızı ve haklarımızı korumaya çalışıyoruz” dedi.

“Mavi Vatan-2021 Tatbikatı” Ege Denizi ve Akdeniz’de icra edilmeye devam ediyor. 170 savaş gemisi ve onlarca uçak ile yapılan dev tatbikatta Türkiye Deniz Kuvvetleri komutanlığı envanterine yeni katılan silah ve sistemleri Ege ve Akdeniz’de kullanılıyor. Tatbikat ile deniz kuvvetleri komutanlığına bağlı unsurların harbe hazırlık seviyelerinin yükseltilmesi amaçlanıyor. 25 Şubat’ta başlayan “Mavi Vatan-2021 Tatbikatı” yarın sona erecek.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi