Kıbrıs Sorununda yoğun trafik

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs için görevlendirdiği üst düzey BM diplomatı Jane Holl Lute yarın, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ise Pazartesi günü adaya geliyor.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs için görevlendirdiği üst düzey BM diplomatı Jane Holl Lute’un, 27-29 Nisan tarihlerinde Cenevre’de gerçekleştirilecek gayri resmi 5’li konferansın hazırlıkları çerçevesinde 2 günlük ziyaret için yarın Kıbrıs’a geliyor.

Lute’un Kıbrıs’a yapacağı ziyaret sırasında toplum liderleri Ersin Tatar ve Nikos Anastasiadis ile görüşecek. Lute ayrıca iki tarafın müzakerecileriyle de bir araya gelecek.

Lute’un, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ve Yunanistan Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle görüşmek için Çarşamba günü Atina’yı ziyaret etmesi bekleniyor.

DENDIAS MISIR’DAN ÖNCE KIBRIS’TAN GEÇECEK

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın ise 8 Mart Pazartesi günü Güney Kıbrıs’a günlük ziyaret gerçekleştirecek.

Gayri resmi beş taraflı konferans ışığında Kıbrıs sorunuyla ilgili yoğun hareketliliğin ortasında gerçekleşecek Dendias’ın ziyaretinin Güney Kıbrıs’ın bypass edilmesi için EastMed boru hattının güzergahının değişmesiyle ilgili tartışma ve söylentilerin gölgesinde gerçekleşecek.

Alithia gazetesinde yer alan haberde, Dendias’ın Güney Kıbrıs ziyareti esnasında Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’le bir araya geleceği ve görüşmede Kıbrıs Sorunu ve Doğu Akdeniz’deki gelişmelerle ilgili konuların ele alınacağını belirtildi. Gazete, Dendias’in Kıbrıs’a gelmeden önce Kahire’ye gideceğini yazdı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi