Kiprianu’dan Anastasiadis’e tavsiye

AKEL Genel Sekreteri Kiprianu, 5'li öncesi Anastasiadis'e tavsiyelerde bulundu: Türk tarafının bugüne kadar öne sürdüğü kabul edilemez tezlerde ısrar etmesine yönelik her türlü bahaneyi ortadan kaldıracak şekilde hareket et."

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu DİSİ Genel Başkanı Averof Neofitu’yla gerçekleştirdiği görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin desentralize federasyon hakkındaki sorusuna yanıtında Kiprianu, erkler ve yetkileri hakkında taraflar arasında görüş birliğine varıldığını ve desentralizasyonla bunlardan hangilerinin oluşturucu devletlere devredilmesinin düşünüldüğü açıklandığında AKEL’in bu konuda görüşünü ortaya koyacağını söyledi.

Kiprianu, desentralizasyon fikrini prensip olarak reddetmediklerini ancak üzerinde anlaşmaya varılmış olan merkezi hükümetin erk ve yetkilerinden hangilerinin oluşturucu devletlere devredileceğini bilmek istediklerini belirterek, bu konuya ilişkin sorularına bugüne kadar Sn. Anastasiadis’ten herhangi bir cevap almadıklarını kaydetti. Andros Kiprianu, AKEL’in iki devletli çözümü ya da konfederasyonu kabul etmediğini defalarca net bir şekilde ortaya koymuş olduğunu hatırlattı.

Bugüne kadar gözlemledikleri temelinde Cumhurbaşkanı Anastasiadis’in gayri resmi konferansa nasıl gideceği konusunda AKEL’in yoğun çekincelerinin olduğunu söyleyen Kiprianu “önümüzde yaklaşık daha iki ay var. İçinden geçilen dönemin kritikliğinin bilincine varmasını ve Türk tarafının bugüne kadar öne sürdüğü kabul edilemez tezlerde ısrar etmesine yönelik her türlü bahaneyi ortadan kaldıracak şekilde hareket etmesini diliyorum ve ümit ediyorum. Sn. Anastasiadis’in nasıl hareket etmesi gerektiğini defalarca söyledik. Nisan sonuna kadar olan dönemde ve özellikle de konferansta nasıl davranacağına göre onu değerlendireceğiz” şeklinde konuştu.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi