Bu protokol para vermeme üzerine

TC-KKTC 2021-2023 mali işbirliği protokolünün dün yayımlanan Ek-1 Eylem Planı’nda yer alan takvimlendirmenin gerçekleşmesi KKTC mevzuatlarına göre imkansız görünüyor. Mali protokolü Meclis'e sunup onaylatmayan hükümet Anayasayı da çiğniyor.

Bugün Kıbrıs – İktisatçı Devrim Barçın, TC-KKTC 2021-2023 mali işbirliği protokolünün dün yayımlanan Ek-1 Eylem Planı’nı değerlendirdi. Barçın, “protokolün temel prensibi Türkiye’den buraya nasıl para verilmezdir. Takvimlendirmeye baktığınızda onun göstergesidir. Paranın gönderilme koşullarının içeriğine bakıldığında taahhüt edilen zaman içerisinde kendi mevzuatımıza göre yapılması imkansızdır” dedi. Genç TV’de yayınlanan Bugüne Dair programında Nazar Erişkin’in sorularını yanıtlayan Barçın, protokolün içeriğini yorumladı.

ANAYASAYI ÇİĞNİYORLAR
Barçın sözlerini şöyle sürdürdü:
“KKTC’yi yaşatacağız, yüce meclis diyen ve iki yarı devletten bahseden insanlar bu protokolde Anayasayı da çiğniyorlar. Anayasaya göre eğer bir uluslararası sözleşme devlete mali yükümlülük yüklüyorsa bu protokolün yasa halinde önce mecliste görüşülmesi, genel kurulda onaylanıp yürürlüğe girmesi gerekir. Bu devleti yaşatacağız diyenlerin önce buna sahip çıkması gerekirdi. Bu protokolü hazırlayanların buranın mevzuatını bilmediği çok açık” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi