Oktay: Duruşumuzdan 1 milim bile sapmayacağız

TC-KKTC arasında bugün Ankara’da imzalanan protokol töreninde konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Maraş konusunda da iki devletli çözüm çabasında da kararlı olduklarını belirtti.

TC-KKTC arasında bugün Ankara’da imzalanan protokol töreninde konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Nisan sonu gerçekleşecek olan gayrı resmi 5+BM toplantısına yaklaşımlarının da net olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Çözüm için tek yol iki devletli modeldir, egemen eşitliktir.

Şimdi bakıyoruz, Kıbrıs meselesinin neredeyse kangren hale gelmesinin müsebbibi olan Avrupa Birliği, Cenevre’de müzakere masasında yer almayı bekliyor.

Avrupa Birliği’nin bu sürece katacağı hiç bir şey yoktur, dolayısıyla 5+1 toplantısında bulunmalarını kabul etmiyoruz.

Milli davaya olan inancımızla Kıbrıs Türk halkının meşru hakları teslim edilene dek ve kardeşlerimizin Ada’da siyasi eşitliği sağlanana kadar hak ve hakkaniyet mücadelesini sürdüreceğiz.

Türkiye ve KKTC birlikte kazanacak, birlikte başaracak ve birlikte yol yürüyecektir.

Burada bir kez daha Sayın Sanerle birlikte tüm dünyaya ilan ediyoruz; Fikir birlikteliğimiz bakidir; Maraş bölgesinin yeniden hayat bulması yönünde verdiğimiz karardan vazgeçmeyeceğiz!

İki egemen devletli çözüm irademizden geri adım atmayacağız!

KKTC’ye uygulanan haksız ambargoları sineye çekmeyeceğiz!

KKTC’de üreten, hem adaya hem bölgeye katkı veren iş insanlarının, üniversitelerin, turizmcilerin emeklerinin zayi olmasına izin vermeyeceğiz!

KKTC’li gençlerimizin geleceğinin karartılmasına göz yummayacağız!

Cumhurbaşkanımız liderliğinde Türkiye, 1571’den beri adanın asli unsuru olan Türk halkının hakkaniyet mücadelesinde yanındadır ve duruşumuz 1 milim bile şaşmayacaktır.

Bugün olduğu gibi bundan sonra da, şartlar ne olursa olsun, KKTC’nin yanında ve Kıbrıs Türk halkı ile omuz omuza olmaya devam edeceğiz.
Aksini düşünenler her zaman olduğu gibi hayal kırıklığı yaşamaya mahkûmdur.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi