“Eğer bir daha seçime müdahale olursa, seçimden çekiliriz”

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman toplumun iradesini hiçe sayan ve dış müdahalelerle gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve ardından yaşananlar bir daha tekrarlanırsa seçimlerden çekileceklerini açıkladı.

Genç TV’de “Bugüne Dair” programında Nazar Erişkin’e konuk olan Erhürman,“CTP bir seçime girer ve bir daha böyle gözle görünür elle tutulur bir müdahale yaşanır, seçimden çekiliriz. Bir seçimi daha bu şekilde sonuçlandıramayız, yoktur öyle bir dünya. Ülkenin ne hale geldiği bellidir. Seçim dönemi oralardan spora, turizme yapılan yardımları gördüğümüz anda biter bu iş.” dedi.

Herkesle işbirliği kurabileceğini de söyleyen Erhürman şöyle konuştu:

“Ülkeyi seçime götürmek açısından en geniş kesimlerle istişareleri sürdüreceğiz. Cephe kelimesi yanına yaklaşmayacağım bir kelimedir. Bu karşı cepheyi yaratır ve memleketi kutuplaşmaya götürür. Bu yapılabilecek en büyük kötülüktür. Mesele hükümetin gitmesi meselesidir. Kendi kendilerine gitmelidirler. UBP içinde de bu yaşananlardan ciddi şekilde rahatsız olanlar olduğunu biliyorum”

Siyasi yorumculara göre Erhürman bu iddialı çıkışıyla kendisinden bekleneni gerçekleştirdi ve Akıncı’ya destek veren yüzde 49’a liderlik etmek istiyor. Son dönemde CTP’den yapılan açıklamalara bakılırsa parti kurullarının seçim hazırlıklarına başladığı düşünülüyor.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi