Saner’den ‘jet’ karar: Pilli gitti, Üstel geldi

Dönemin başbakanı Ersin Tatar tarafından yaklaşık sekiz ay önce ‘özel jet skandalı’ nedeniyle görevden alınan Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, şimdiki başbakan Ersan Saner’in Ali Pilli’yi görevden almasıyla Sağlık Bakanı oldu. Resmiye Canaltay ise Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı olarak atandı.

Dönemin başbakanı Ersin Tatar tarafından yaklaşık sekiz ay önce ‘özel jet skandalı’ nedeniyle görevden alınan Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, şimdiki başbakan Ersan Saner’in Ali Pilli’yi görevden almasıyla Sağlık Bakanı oldu. Resmiye Canaltay ise Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı oldu. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, onayına sunulan kabine değişikliğini onayladı. Saner’in kabine değişikliğinin Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın ziyaretinin hemen ardından gelmesi dikkat çekti.

Ali Pilli ise yaptığı açıklamada hiçbir şeyden haberi olmadığını, konuyu haberlerden öğrendiğini belirtti. Pilli, Yenidüzen’e yaptığı açıklamada, “eğer gerçekten ben görevden alınmışsam açıklamadan kaçmayacağım, gerekli cevabı en iyi şekilde vereceğim” dedi.

Başbakan Saner, kabine değişikliğiyle ilgili açıklamasında, pandemi sürecinde nöbet değişiminin hem Pilli hem de ülke için yararlı olacağını düşündüğünden kabinede değişikliğe gidilmesini uygun bulduğunu kaydederek görevden aldığı Ali Pilli’ye teşekkür etti.

ÖZEL JET SKANDALI NEYDİ?
Yenidüzen’in ödül alan 14 Haziran 2020 tarihli haberine göre salgın nedeniyle charter uçuşların dışında seferlerin düzenlenmediği Ercan Havaalanı’na 9 kişinin olduğu belirtilen özel bir uçak iniş yapmıştı. Yolcular “biz özel izinliyiz” diyerek karantinaya girmemiş haber hükümette ve kamuoyunda büyük yankı yaratmıştı. Dönemin Başbakanı Ersin Tatar, araştırma raporu hazırlanacağını ve ardından sorumluların görevden alınacağını belirtmiş kısa süre sonra Ünal Üstel görevden alınmıştı. Kişilerin kaldığı otelin kamera kayıtları silinmiş ve bu kişilerin otelde değil dışarıda oldukları tespit edilmişti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi