BM Güvenlik Konseyi üyelerine yönelik girişim

DİSİ Başkanı Neofitu, BM daimi üye ülkelerin elçilerine, desantralize federasyon ile hemfikir olduğunu anlattıklarını ve anlatacaklarını da söyledi.

DİSİ Başkanı Averof Neofitu’nun, Güvenlik Konseyi’nin daimi üyelerinin büyükelçilerini Kıbrıs sorunu hakkında bilgilendirme kampanyası başlattığı belirtildi.

Alithia gazetesi DİSİ Başkanı Averof Neofitu’nun dün bu çerçevede Fransız Büyükelçi Salina Grenet Catalano ve Rus Büyükelçi Stanislav Osadchiy ile bir araya geldiğini yazdı.

Habere göre Neofitu görüşmelerinin ardından yaptığı açıklamada, Güvenlik Konseyi daimi üyelerinin tüm büyükelçileriyle görüşmelerini hafta içerisinde tamamlayacağını söyledi.

Yunanistan ve Almanya Büyükelçileriyle de görüşeceğini belirten Neofitu, amaçlarının bilgilenmek ve bilgilendirmek olduğunu, elçileri gerek Kıbrıs Rum tarafının tezleri gerekse gayriresmî 5’li zirveye ilişkin istekleri konusunda bilgilendirmek olduğunu ifade etti.

Kıbrıs sorununa, siyasi eşitlikle, üzerinde anlaşmaya varılan iki kesimli iki toplumlu federasyon temelinde doğru, işlevsel bir çözümün sağlanması gerekliliği konusunda uluslararası toplumu bilgilendirmek için DİSİ olarak her türlü çabayı sarf edeceklerini ifade eden Neofitu, elçilere, Ada içindeki ve dışındaki muhataplarına, DİSİ’nin desantralize federasyon ile hemfikir olduğunu anlattıklarını ve anlatacaklarını da söyledi.

EDEK DE FRANSIZ BÜYÜKELÇİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Öte yandan Fileleftheros gazetesi EDEK Başkanı Marinos Sizopulos’un da dün Fransız Büyükelçi Salina Grenet-Castalano ile görüştüğünü yazdı.

Habere göre iki yetkili arasındaki görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra Kıbrıs sorunu ele alındı.

Gazete, Fransız Büyükelçi’nin, parti başkanlarıyla tanışma nitelikli görüşmeler gerçekleştirdiğini yazdı.

AMERİKA GÖRÜŞMESİNDEN ÖNCE KONUŞTULAR

Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis, dün akşam Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Haravgi gazetesi, iki dışişleri bakanının telefon görüşmesinde bölgedeki gelişmelerin ele alındığını yazdı.

Gazete, görüşmenin, Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias’ın ABD Dışişleri Bakanı ile yapacağı telefon görüşmesinin öncesinde gerçekleştirildiğini de belirtti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi