AP Başkanı Sassoli’den Kıbrıs’ta uluslararası hukuk vurgusu

Sassoli, AP’ın Kıbrıs sorununun iyi niyet ruhu ve uluslararası hukuk zemininde, diyalog, diplomasi ve müzakereler çerçevesinde çözülmesi için gösterilen çabaları desteklediğini belirtti

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı David Sassoli, AP’ın Kıbrıs sorununun iyi niyet ruhu ve uluslararası hukuk zemininde, diyalog, diplomasi ve müzakereler çerçevesinde çözülmesi için gösterilen çabaları desteklediğini belirtti.
Fileleftheros gazetesi, Sassoli’nin AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’ya yanıt mektubu göndererek, Doğu Akdeniz’deki gerginliklerin AB ile AP’ın gündeminin üst sıralarında bulunduğunu ve konuyu yakından izlediklerini ifade ettiğini yazdı.
Habere göre Sassoli, bu konunun 2020 yılının Eylül ve Kasım aylarında AP’da görüşüldüğünden bahsederken, Türkiye’nin eylemleriyle ilgili neler yapıldığını da anlattı.

MARAŞ ADIMI KAPSAMLI ÇÖZÜMÜ BALTALADI
Sassoli, AP’ın 17 Eylül 2020’de muhtıra onaylayarak Yunanistan ile Güney Kıbrıs’a tam destek verdiğini; ayrıca Türkiye’nin Yunanistan ile Güney Kıbrıs’ın “karasuları/Münhasır Ekonomik Bölgesi” içerisindeki “yasadışı eylemlerini” kınadığını belirtti.
Sassoli ayrıca, 26 Kasım 2020’de ise, AP’da Türkiye’nin Maraş’taki eylemlerini kınayan muhtıra onaylandığını ve Maraş’ın kısmi açılımının, Kıbrıs sorununda kapsamlı çözüm perspektiflerini baltaladığı uyarısının yapıldığını ifade etti.
Haberde, Sassoli’nin Avrupa Konseyi’ne Türk eylemleriyle ilgili ortak görüşte olma çağrısında bulunduğunu ve tepki olarak sert yaptırımlar uygulamasını talep ettiğini kaydettiği belirtildi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi