Oktay ‘çalışmaya’ geliyor

Kısa süre önce ekonomi ve başkanlık sistemini görüşmek için adaya geleceği belirtilen ancak Başbakan Ersan Saner’in erken seçim çağrısından sonra iptal edilen Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 10-11 Şubat'ta geliyor.

Kısa süre önce ekonomi ve başkanlık sistemini görüşmek için adaya geleceği belirtilen ancak Başbakan Ersan Saner’in erken seçim çağrısından sonra iptal edilen Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 10-11 Şubat’ta geliyor.
Ziyaret kapsamında Oktay’a Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç eşlik edecek.

Oktay, ziyaretin ilk gününde Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Ersan Saner ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Önder Sennaroğlu ile bir araya gelecek.
İki gün sürecek çalışma ziyaretinde, Türkiye ile KKTC arasındaki Mali İşbirliği Protokolü’nün görüşmeleri de yapılacak.

İlk gün gerçekleşecek ziyaret çerçevesinde, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ve KKTC Başbakanlığı Arasında e-Devlet hizmetlerine ilişkin mutabakat zaptı ile Karayolları Genel Müdürlüğü ile KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı arasında karayolları yatırımlarının gerçekleştirilmesine ilişkin uygulama protokolünün imzaları atılacak.

Ziyaretin ikinci gününde Oktay, Ekonomik Örgütler Platformu kuruluşlarının başkanlarıyla da görüşecek.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi