Anastasiadis hakkındaki skandallar konusunda halka seslendi

Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Nikos Anastasiadis yolsuzluk olayları ve vatandaşlık skandalı konusunda dün halka seslendi.
Fileleftheros gazetesinin haberine göre Anastasiadis’in kendisine yüklenen muhalefete sert bir dille yanıt vererek, aleyhindeki şahsi ve siyasi düzeydeki eleştirilerle ilgili bilindik argümanları tekrarladı.
Habere göre, Anastasiadis, muhalefetin kendisi aleyhindeki eleştirilerin partisel amaçlarla bağlantılı olduğunu kaydederken, aleyhinde organize propaganda yürütüldüğünü belirtti.
Konunun özünde, saygınlığının azaltılması için gösterilen çabanın bulunduğuna işaret eden Anastasiadis, bu konunun abartıldığını ve “Kıbrıs Helenizmi’ni tehlikeye atan Türk tehditleri” ile pandemi görmezden gelinerek, tek mesele buymuş gibi gösterildiğini söyledi.
Anastasiadis, bugün yolsuzlukla mücadelede yeni tedbirler açıklanacağını ve bu tedbirlerin, “Kıbrıs Cumhuriyeti’nde hiç görülmemiş büyüklükteki bir müdahale” olacağını belirtti.

GÜNEY KIBRIS YOLSUZLUK GÖSTERGESİNDE 42. SIRADA
Gazete, bir diğer haberinde ise, Güney Kıbrıs’ın Uluslararası Şeffaflık Örgütü’nün yolsuzlukla ilgili 2020 yılı sıralamasında 42. sırada bulunduğunu yazdı.
Haberde, söz konusu listede 180 ülkenin yer aldığı belirtildi.

Haberde, başlarda ifade vermeyi reddeden bir kişiden bir süre önce çok önemli bir ifade alınmasıyla bir önemli gelişme daha yaşandığı ve bunun, soruşturmanın seyrine ışık tutacağı ifade edildi.

10 AVUKATLIK BÜROSU MERCEK ALTINDA
Bu arada, Politis gazetesi de, 50’den fazla vatandaşlık başvurusunu yapan 10 avukatlık bürosunun mercek altında bulunduğunu yazdı.
Haberde, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in avukatlık bürosunun, Rum Barolar Birliği tarafından idari para cezasına çarptırılan avukatlık büroları arasında bulunmadığı kaydedildi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi