Canlı İzle: Bütçe görüşmeleri erken bitecek

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, 2021 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı’na ilişkin görüşmelerine bugün devam ediyor.

Sayıştaylık, Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman), GKK, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı ve Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanlığı bütçelerini görüşüp, oy birliğiyle kabul eden genel kurul, Sağlık Bakanlığı bütçesini ele almaya başladı.

Genel Kurulun saat 12.00’de başlayan toplantısının sunuşlar bölümünde Türkiye ile imzalanan protokol kapsamında 100 yataklı pandemi hastanesi ve 500 yataklı genel hastane yapımına ilgili tezkere onaya sunuldu ve oybirliğiyle kabul edildi.

Genel Kurul daha sonra sırasıyla 12 milyon 794 bin 800 TL’lik Sayıştaylık, 3 milyon 782 bin 300 TL’lik Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman), 706 milyon TL’lik GKK, 44 milyon TL’lik Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı ve 7 milyon 141 bin 700 TL’lik Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanlığı bütçelerini görüşüp, oy birliğiyle kabul etti.
Tüm partilerin uzlaşısı ile 3 Şubat’ta bitmesi planlanan 2021 bütçesi görüşmeleri 29 Ocak Cuma günü tamamlanacak. Artan korona virüs vakaları nedeniyle meclisin erken kapatılması gündemde. Bugünkü Meclis Genel Oturumunu aşağıdaki videodan canlı izleyebilirsiniz.

 

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi