Kara gün: 22 Ocak Saldırılarının yıl dönümü

Afrika Gazetesi çalışanlarını linç etmek isteyen, meclisin damına çıkıp yabancı ülke bayrakları çeken ve Cumhurbaşkanının üzerine yürüyen saldırganlar olayın üzerinden geçen üç yılda hala yakalanmadı. Kara bir leke olarak demokrasimize vurulan bu darbenin yıldönümünde Afrika Gazetesi bugün, “Unutmadık” manşetiyle çıktı. Haberde şu ifadeler yer aldı:

“Tarihimizin en kara günlerinden biri olan 22 Ocak 2018’in üstünden üç yıl geçti Bizi linç etmek için taşlarla saldıranlardan tutuklanan 6 kişi ‘iyi halden’ serbest bırakıldı, aranan 9 saldırgan yakalanamadı, 8 yıllık Kıdemli Yargı. Tacan Reynar istifa etti, kan dökümünü engelleyen ve muhtemel bir Türkiyeli-Kıbrıslı çatışmasını önleyen Polis Komutanı Ali Savaş Altan’ın başına çorap örüldü.

Tayyip Erdoğan’ın hedef göstermesiyle gazetemize karşı girişilen linç saldırısına müdahale eden tek siyasi kişi Mustafa Akıncı oldu. Tufan Erhürman bugüne kadar bu olayla ilgili tek laf etmedi.

Toplumumuzda adalet öldü, hukuk ayaklar altına alındı. Şimdilerde mülteci vuran polis ödüllendirilerek şiddet teşvik ediliyor. Kaçakçılıkla yakalananlar torpille serbest bırakılıyor. 22 Ocak’ın saldırganları da serbest, 22 Ocak’ın kahramanı Ali Savaş Altan ise yargılanıyor.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi