Sibel Siber federasyondan çok çabuk vazgeçti

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 2015’te federalist Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP)’nin Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdiği Sibel Siber bugün federasyon konusunda hiçbir umudu olmadığını söyledi. Siber karşı tarafı suçlama üzerine kurduğu siyasetini Tatar’a da önerdi. Siber, “Bunun adı ‘ben iki devlet istiyorum’ değil, ‘federasyon istemeyen Rumlardır’ olmalı” dedi.

Meclis eski Başkanı Dr. Sibel Siber, Kıbrıs Sorununun çözümü için artık yeni fikirlerin tartışılması gerektiğini söyledi. Kıbrıs Postasından Burcu Ece Yılmaz’ın haberinde yer alan bilgilere göre televizyon programında konuşan Siber, “Ancak bunun adı ‘ben iki devlet istiyorum’ değil, ‘federasyon istemeyen Rumlardır’ olmalıdır. Masada federasyon istemeyen tarafın Rumlar olduğunu anlatmamız gerekmektedir. Yeni çıkış yolunun ne olacağını birlikte göreceğiz” ifadelerini kullandı. Federasyona dayalı bir çözüm konusunda hiçbir umudunun olmadığını ifade eden Siber şöyle konuştu:

“Tutanakları okursanız zaten umudunuzu yitirirsiniz. Rum tarafında mentalitenin değişmediğini görürsünüz. Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin kırmızı çizgisi, siyasi eşitliği istememesidir. İstemiyorsa bu görüşmenin  adı federasyon olmaz. Madem siyasi eşitlik istemiyorsunuz, bakanlar kurulu ve meclisin ayrı olacağı, üst şemsiyede ortak sorunlarımızı konuşabileceğimiz bir yapı… Bunun adı neyse, hiç isimlerde takılmadan bir çıkış yolu bulunmalıdır.” dedi.

Bugün Kıbrıs

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi