COVİD-19: Türkiye’den 20 bin doz aşı geldi

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre bu sabah saat 05.00’da Türkiye’den ambulans uçakla Covid-19 ile mücadelede kullanılmak üzere 20 bin doz Sinovac aşısı geldi.

İlk aşıları Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Sağlık Bakanı Ali Pilli’nin yaptırması bekleniyor. İki gün içinde başlaması planlanan aşılama öncelikle sağlık çalışanları ile 65 yaş ve üzeri ihtiyaçlı kesimlere yapılacak. Nüfusun yüzde 80’inin aşılanması hedefleniyor.

TOPLAM 500 BİN AŞI GELECEK

Başbakan Saner yaptığı açıklamada Recep Tayyip Erdoğan ve Fuat Oktay ile birtakım görüşmeler yaptıklarını, 500 bin aşının KKTC’ye geleceği konusunda mutabakata vardıklarını hatırlattı. Saner, 2021 Mali İşbirliği Protokolü’nün imzalanmamasına rağmen 20 bin doz aşının geldiğini söyledi.

AŞILAMA YARIN VEYA CUMARTESİ BAŞLAYACAK

Sağlık Bakanı Ali Pilli ise yarın veya cumartesi günü aşılamanın başlayacağı bilgisini vererek, gelen 20 bin doz aşının 10 bin kişiye yapılacağını belirtti. Dünyada aşıya ulaşmanın zor olması nedeniyle aşıların devamı ile ilgili tarih, zaman ve miktar vermemeye dikkat ettiğini vurgulayan Pilli, ilk etap aşılamayı yaparken TC ile istişarede bulunup ikinci etap aşının gelişi ile ilgili tarih aldıktan sonra aşılamaya devam edeceklerini kaydetti.

 

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi