⁠Kıbrıs Cumhuriyeti’nin yardım teklifi kabul edilmedi: Hollanda’dan yardım istendiği iddia edildi

Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Filo Jet faciasının hemen ardından hava ve deniz unsurlarıyla arama-kurtarma çalışmalarına katılma teklifi kabul edilmedi. Güney basınında bu sabah yayımlanan bir haberde, kuzeydeki makamların daha sonra bir Hollanda şirketinden yardım istediği, şirketin de Limasol’da römorkör aradığı ileri sürüldü.

Bugün Kıbrıs

Kıbrıs Cumhuriyeti Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi, Girne açıklarında batan Filo Jet için sunduğu yardım teklifine, mevcut aşamada desteğe ihtiyaç olmadığı yönünde yanıt verildiğini açıkladı.

Merkezin açıklamasına göre Filo Jet’ten gelen tehlike sinyali 30 Ağustos saat 12.13’te alındı. Geminin bu sırada Girne’nin yaklaşık 5 deniz mili kuzeyinde bulunduğu belirtildi.

UNFICYP ÜZERİNDEN YARDIM TEKLİF EDİLDİ
Kıbrıs Cumhuriyeti, UNFICYP aracılığıyla kuzeydeki makamlara ulaşarak mevcut hava ve deniz arama-kurtarma araçlarını operasyona göndermeye hazır olduğunu bildirdi.

Kıbrıs Cumhuriyeti’nin, ihtiyaç duyulması halinde arama-kurtarma operasyonunu üstlenebileceğini de ilettiği açıklandı.

Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis’in de Rum müzakereci aracılığıyla Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman’a ulaşılmasını istediği belirtildi.

Kuzeyden bir süre sonra verilen yanıtta, mevcut aşamada yardıma ihtiyaç olmadığı ve gerekmesi halinde iletişime geçileceği bildirildi.

HOLLANDA ŞİRKETİ LİMASOL’DA RÖMORKÖR ARADI İDDİASI
Philenews’in bu sabah yayımladığı haberde, yardım teklifinin kabul edilmemesinin ardından kuzeydeki makamların bir Hollanda şirketine başvurduğu ileri sürüldü.

Haberde, Hollandalı şirketin de operasyon için Limasol’daki bir römorkör sahibine ulaştığı iddia edildi.

İddia ismi açıklanmayan bir kaynağa dayanıyor. Kuzeydeki makamlar, Hollandalı şirket veya Limasol’daki römorkör sahibi tarafından henüz doğrulanmadı.

DAUSEN

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

Çatalköy Belediyesi

Çatalköy Belediyesi