Metsola’dan birleşik Kıbrıs vurgusu: “Avrupa, Kıbrıs yeniden birleşince tam olacak”

Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola, Kıbrıs sorununun yalnızca Kıbrıs’a değil, Avrupa’ya ait bir mesele olduğunu vurguladı. Metsola, çözümün BM kararları, AB hukuku ve iki toplumlu, iki bölgeli federasyon zemininde aranması gerektiğini belirterek, popülizm ve dezenformasyona karşı demokratik kurumların güçlendirilmesi çağrısı yaptı.

Bugün Kıbrıs

Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin AB Konseyi dönem başkanlığını değerlendirirken, Nikos Hristodulidis ve Kıbrıs ekibinin zorlu bir dönemde başarılı bir performans ortaya koyduğunu söyledi. Metsola, Kıbrıs’ın Avrupa içinde “ülkeler ve kıtalar arasında köprü” rolü üstlendiğini belirtti.

Philenews’in haberine göre Kıbrıs sorununa da özel vurgu yapan Metsola, meselenin yalnızca Kıbrıs’a ait olmadığını, aynı zamanda Avrupa meselesi olduğunu ifade etti. Avrupa Parlamentosu Başkanı, sürdürülebilir çözümün BM kararları, Avrupa Birliği hukuku ve Avrupa değerleri temelinde aranması gerektiğini belirtti.

FEDERASYON ZEMİNİ
Metsola, çözüm perspektifi olarak iki toplumlu, iki bölgeli federasyon zeminine işaret etti. Müzakerelerin BM himayesinde yeniden başlamasının gerekli olduğunu vurgulayan Metsola, Avrupa Birliği’nin Kıbrıs halkının yanında durmaya devam edeceğini söyledi.

POPÜLİZM VE DEZENFORMASYON UYARISI
Metsola, Avrupa’da popülizm, yabancı müdahaleler ve dezenformasyonun demokrasi açısından ciddi tehditler yarattığını da belirtti. Avrupa Parlamentosu’nun demokratik dayanıklılığı güçlendirmek için özel mekanizmalar geliştirdiğini kaydeden Metsola, kurumların güçlü, güvenilir ve sonuç üreten yapılar olarak kalması gerektiğini vurguladı.

DAUSEN

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi