Lefkoşa’dan Türkiye mesajı: “AB yolu Kıbrıs’taki ilerlemeye bağlı”

Papadopoulos, AB’nin sürece dahil olmasının ve Euro-Türk ilişkilerinin Kıbrıs’taki ilerlemeye bağlanmasının Türkiye’nin tutumunu değiştirmek için teşvik yarattığını söyledi.

Bugün Kıbrıs

Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisi Direktörü Viktoras Papadopoulos, Avrupa Birliği’nin Kıbrıs sorununun çözüm sürecine dahil olmasının ve AB-Türkiye ilişkilerinin Kıbrıs’taki ilerlemeyle bağlantılı hale getirilmesinin, Türkiye’nin tutumunu değiştirmesi için gerekli teşvikleri yarattığını söyledi.

Papadopoulos, RİK’te katıldığı programda, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin’in açıklamalarında AB’nin çözüm sürecindeki önemli rolüne yaptığı vurgunun öne çıktığını belirtti.

Lefkoşa’nın Avrupa Birliği’nin daha aktif katılımını sağlamaya dönük stratejisinin doğrulandığını savunan Papadopoulos, “27’lerin” benimsediği çerçevenin Euro-Türk ilişkilerindeki ilerlemeyi Kıbrıs sorunundaki gelişmelere “açık, aşamalı, orantılı ve geri döndürülebilir” şekilde bağladığını ifade etti.

Papadopoulos’a göre bu çerçeve, BM Genel Sekreteri’nin yaz ayları içinde genişletilmiş konferansın toplanması ve müzakerelerin yeniden başlaması yönündeki çabalarında kullandığı temel kaldıraç haline geldi.

DAUSEN

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi