Kıbrıs Rum Milli Muhafız Ordusu dron üretimine başladı

Kıbrıs Rum Milli Muhafız Ordusu bünyesinde küçük insansız hava araçları ile FPV dronların tasarlanıp üretileceği laboratuvar kuruldu. Üretilecek sistemlerin askeri operasyonlarda kullanılması planlanıyor.

Bugün Kıbrıs

Kıbrıs Rum Milli Muhafız Ordusu, küçük insansız hava araçlarının tasarımı ve üretimi için yeni bir laboratuvar kurdu.

Politis’in haberine göre Küçük İnsansız Hava Sistemleri Üretim Laboratuvarı, 12’nci Mühendis Taburu bünyesinde faaliyete geçirildi.

Yeni tesiste küçük insansız hava araçları ile operatörün dronu üzerindeki kameradan gelen görüntüyü anlık izleyerek kullandığı FPV sistemleri tasarlanıp üretilecek.

Milli Muhafız Ordusu Komutanı Korgeneral Emmanuel Theodorou, yeni kurulan laboratuvarı ziyaret ederek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ziyarette Theodorou’ya insansız sistemlerin tasarım, geliştirme ve üretim süreçlerinin yanı sıra sistemlerin ileride nasıl geliştirileceği ve operasyonel kullanıma nasıl alınacağı anlatıldı.

Milli Muhafız Ordusu Genelkurmayı tarafından yapılan açıklamada, yeni üretim kapasitesinin ordunun teknolojik ve operasyonel dönüşümünde önemli bir adım olduğu belirtildi.

Açıklamada, laboratuvarın ordunun dışa bağımlılığını azaltması, hareket kabiliyetini artırması ve modern savaş alanındaki değişen ihtiyaçlara daha hızlı yanıt vermesini sağlamasının hedeflendiği kaydedildi.

Girişimin aynı zamanda savunma teknolojileri alanında yerli uzmanlık geliştirme ve yenilikçi sistemlere yatırım yapma planının bir parçası olduğu ifade edildi.

DAUSEN

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

Çatalköy Belediyesi

Çatalköy Belediyesi