Filo Jet faciasında sekizinci gün: Son açıklanan bilanço 13 can kaybı, 15 kayıp
Girne açıklarında batan Filo Jet faciasında sekizinci güne girilirken, son resmi açıklamaya göre 15 kişi hala kayıp. Paylaşılan son bilgilerde can kaybı 13 olarak açıklanırken, kimlik tespiti için kayıp yakınlarından DNA örnekleri alınmaya başlandı. Hastaneye yatırılan 132 kazazededen birinin tedavisi devam ediyor.
Filo Jet faciasında sekizinci gün: Son açıklanan bilanço 13 can kaybı, 15 kayıp
Girne açıklarında batan Filo Jet faciasında sekizinci güne girilirken, son resmi açıklamaya göre 15 kişi hala kayıp. Paylaşılan son bilgilerde can kaybı 13 olarak açıklanırken, kimlik tespiti için kayıp yakınlarından DNA örnekleri alınmaya başlandı. Hastaneye yatırılan 132 kazazededen birinin tedavisi devam ediyor.
Bugün Kıbrıs
Girne-Taşucu seferini yaparken 30 Ağustos’ta Girne açıklarında batan Filo Jet’in ardından yürütülen arama çalışmalarında sekizinci güne girildi.
6 Eylül sabahı itibarıyla erişilebilen son resmi açıklama, Başbakan Ünal Üstel’in 5 Eylül’de paylaştığı 13 can kaybı ve 15 kayıp bilgisi oldu. Gece yarısından sonraki saatlere ilişkin taranan açık kaynaklarda, bu bilançoyu değiştiren yeni bir açıklamaya ulaşılamadı.
Üstel, dün bir kişinin daha naaşının bulunduğunu duyurmuş, kimliğinin belirlenmesi için polisin çalışma başlattığını açıklamıştı. Bu gelişmeyle hayatını kaybedenlerin sayısı 13’e yükselmişti.
ARAMALARIN KESİNTİSİZ SÜRDÜĞÜ AÇIKLANDI
Başbakanlığın dün akşam kamuoyuna yansıyan açıklamasında, kayıp 15 kişiye ulaşılması için çalışmaların 24 saat esasına göre sürdürüldüğü belirtildi. Ancak gece yapılan çalışmaların sonucuna ilişkin ayrıca doğrulanmış bir bilgiye ulaşılamadı. Kaynak
Operasyona ilişkin daha önce paylaşılan bilgilere göre, TCG Işın ve TCG Alemdar’ın görev aldığı çalışmalarda uzaktan kumandalı sualtı araçları kullanılıyor. Ekipler, derindeki enkaz ve çevresinde kayıplara ulaşılması ve geminin kara kutusunun bulunması için tarama yürütüyor.
KİMLİK TESPİTİ İÇİN DNA ÖRNEKLERİ ALINIYOR
Üstel’in 5 Eylül’de duyurduğu bir diğer gelişme, kayıp yakınlarından DNA örnekleri alınmaya başlanması oldu.
Sağlık Bakanlığı tarafından alınan örneklerin, ulaşılacak naaşların kimliklerinin belirlenmesinde kullanılacağı açıklandı. Görsel teşhis ve diğer kimlik tespit yöntemlerinin yanında DNA incelemelerine de başvurularak ailelere kesin bilgi verilmesinin amaçlandığı belirtildi.
BİR KAZAZEDENİN HASTANEDEKİ TEDAVİSİ DEVAM EDİYOR
Kazazedelerin sağlık durumuna ilişkin 5 Eylül tarihli açıklamaya göre, ileri tetkik ve tedavi amacıyla hastanelere yatırılan 132 kişiden 131’i taburcu edildi.
Üstel, bir kişinin yatarak tedavisinin devam ettiğini ve sağlık durumunun iyiye gittiğini bildirdi. Yoğun bakımda tedavi gören kazazede kalmadığı açıklandı.
Açıklamada ayrıca psikiyatri uzmanları ve klinik psikologlardan oluşan ekiplerin kazazedelere, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve kayıp yakınlarına destek verdiği belirtildi.















