AB liderleri Lefkoşa’da: Gündem bütçe ve bölgesel iş birliği

Gayriresmi zirve “Filoksenia” Konferans Merkezi’nde başlıyor; çok yıllı bütçe çerçevesi ve bölge ülkeleriyle ilişkiler masada.

Bugün Kıbrıs

Avrupa Birliği liderleri, gayriresmi zirve kapsamında bugün Lefkoşa’da bir araya geliyor. Zirve, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in ev sahipliğinde, “Filoksenia” Konferans Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.

Zirvenin ana gündem maddelerinden biri, Avrupa Birliği’nin yeni Çok Yıllı Mali Çerçevesi olacak. Liderler, yıl sonuna kadar uzlaşmaya varılmasını mümkün kılacak ilerlemenin sağlanması için görüş alışverişinde bulunacak.

Çok Yıllı Mali Çerçeve, Kıbrıs’ın AB dönem başkanlığı sürecinde devraldığı en önemli ve en zorlu dosyalardan biri olarak öne çıkıyor.

Zirve çalışmalarının tamamlanmasının ardından, Avrupa Konseyi ve Avrupa Komisyonu başkanları ile Hristodulidis ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Öğle saatlerinde ise bölge liderleri Lefkoşa’da zirveye katılacak. Mısır, Lübnan, Ürdün ve Suriye liderleri ile Körfez İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri’nin katılımıyla genişletilmiş temaslar gerçekleştirilecek. Ardından Avrupa Birliği liderleri ile bölge temsilcileri arasında çalışma yemeği yapılacak.

Günün ilerleyen saatlerinde Avrupa Birliği, Kıbrıs ve bölge ülkeleri adına ortak basın açıklamaları yapılması bekleniyor. Hristodulidis ayrıca Mısır ve Lübnan liderleriyle ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

DAUSEN

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

parlay toto