KTOEÖS: Öğretmenin yasal hakları gasp ediliyor, artık eylem zamanı

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Maliye Bakanlığı önünde yaptığı açıklamada, öğretmenlerin yasal haklarının gasp edilmesine izin vermeyeceklerini ve toplumun artık fiziksel eylemlere hazırlıklı olması gerektiğini vurguladı.

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), “eğitim, sağlık gibi sektörlerde sorunlara çözüm üretilemediğini, ayrıcalıklı kesimlere ülke kaynaklarının verildiğini, konu çalışan haklarına geldiğinde ise bütçe ve kaynak noksanlığının öne sürüldüğünü” söylendi.

Sendika saat 11.30’da Maliye Bakanlığı önünde basın açıklaması yaparak, “hazırlık ödeneği ve grev kesintileri dahil öğretmenin yasal haklarından tasarruf edenlerin artık oturdukları koltuklarda rahat oturamayacaklarını” ileri sürdü; toplumun artık fiziksel eylemlere hazırlıklı olması gerektiğini, pasif ve aktif direnişler gerçekleşeceğini söyledi.

Basın açıklaması sırasında “Geleceğin Mimarı Öğretmenlerdir; Maliye Bakanı Değil” ve “Sadaka Değil, Yasal Haklarımızı İstiyoruz” pankartları açıldı.

EYLEM: “ÖĞRETMENİN DE OKULLAR GİBİ YÜZLERCE SORUNU VAR”
KTOEÖS Başkanı Selma Eylem Bakanlık önünde yaptığı açıklamada, öğretmenin de okullar gibi yüzlerce sorunu bulunduğunu ve eğitimde yaşanan sıkıntıların yükünü okul yönetimleriyle öğretmenlerin çektiğini kaydetti.

Öğretmenin yasal haklarının dahi sorgulanır hale geldiğini söyleyen Eylem, hazırlık ödeneklerinin ödenmediğini, sendikaların defalarca yazılı olarak da sunduğu çözüm önerilerininse dikkate alınmadığını savundu.

Öğretmenin, bu yapılanlara müsaade etmeyeceğini, yasal haklarını tartışılır hale getirmeyeceğini ve mücadele edeceğini belirten Eylem, artık ülkeye verebilecek hiçbir şeyi kalmadığını ileri sürdüğü Milli Eğitim Bakanı’nın istifa etmesi gerektiği görüşünü ifade etti.

Eylem, Cumhuriyet Meclisi’nde yaşananlara tüm halkın şahit olduğunu da söyleyerek, “bireysel çıkarların toplum çıkarlarının üzerinde tutulduğunu ve koltuk derdinde olunduğunu savundu.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****