Ünal Üstel: “İnancım odur ki Meclis’teki kriz saatlerle sınırlı zaman dilimi içinde aşılacak”

Başbakanlıktaki Ünal Üstel, Meclis Başkanlığı seçiminde yaşanan krizle ilgili yaptığı açıklamada, şahsi çıkarların halkın ve devletin çıkarlarının önüne konulamayacağını vurguladı. Üstel, krizin diyalog yoluyla çözüleceğine ve Meclis’in kesintisiz çalışmasının sağlanacağına inandığını belirtti.

Bugün Kıbrıs

Başbakanlıktaki Ünal Üstel, Meclis Başkanlığı seçiminde yaşanan kriz hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Üstel, hiçbir siyasi parti ve milletvekilinin, halktan ve devletten daha değerli olmadığını vurgulayarak, “Kimse şahsi çıkar ve beklentilerini, halkımızın, devletimizin çıkarlarının önüne koyarak hareket edemez” dedi.

“MECLİS, HALKIMIZIN EMANETİDİR”
Yaşanan krizle ilgili Üstel, Meclis’in Kıbrıslı Türklerin iradesiyle oluştuğunu ve tüm partilerin eşit sorumluluk taşıdığını söyledi. Üstel, “Meclis halkımızındır ve kusursuz çalışması için bizlere emanet edilmiştir. Yaşanan aksaklıkların sorumluluğunu hepimiz taşıyoruz” diyerek tüm partilere ve milletvekillerine ortak sorumluluk çağrısında bulundu.

KRİZİN ÇÖZÜMÜNDE DİYALOG VURGUSU
Meclis Başkanlığı seçiminde yaşanan sorunların diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğini vurgulayan Üstel, mevcut krizin saatler içinde aşılacağına inandığını belirtti. Yeni Meclis Başkanı, Başkan Yardımcısı ve Başkanlık Divanı’nın tartışmasız ve ortak kabul görecek şekilde seçileceğini dile getiren Üstel, “Tüm tarafların sorunları diyalogla çözme kapasitesine sahip olduğunu biliyorum” dedi.

“DEMOKRASİMİZİ KORUMAK HEPİMİZİN GÖREVİDİR”
Üstel, demokratik hayatın Kıbrıslı Türkler için büyük bir kazanım olduğunu vurgulayarak, “Demokratik, parlamenter sistemimizi, insan hakları ve hukukun üstünlüğüne bağlı kalarak koruyup geliştirmek hepimizin görevidir” dedi. Meclis çalışmalarının kesintisiz ve verimli bir şekilde yürütülmesinin önemine dikkat çeken Üstel, halkın kendilerine meclisi aksatmak için değil, sağlıklı bir şekilde yürütmek için vekalet verdiğini belirtti. Üstel, “İktidar-muhalefet ayırmaksızın, çalışan bir meclis hepimiz için gereklidir. Kişisel çıkarlar doğrultusunda meclis çalışmalarının aksatılması kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

“HÜKÜMETİN HİZMET KALİTESİ İÇİN UYUMLU ÇALIŞMALIYIZ”
Koalisyon ortaklarıyla uyumlu ve verimli çalışmanın zorunlu olduğunu ifade eden Üstel, hükümetin halka sunduğu hizmet kalitesinin bu uyuma bağlı olduğunu söyledi. Muhalefetle de diyaloğun önemine dikkat çeken Üstel, özellikle Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ve bağımsız milletvekilleriyle diyaloğun daha da güçlendirileceğini ifade etti.

Üstel, konuşmasını “Kıbrıs Türk halkı demokrasinin en iyisini hak ediyor” diyerek sonlandırdı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****