CTP MYK’sı ‘erken seçim’ için toplanıyor

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Meclis’te yaşanan başkanlık seçimi krizinin ardından bugün yaptığı açıklamada, CTP’nin bu yapıya “koltuk değneği” olmayacağını vurgulayarak, parti MYK'sının erken seçim gündemiyle toplanacağını duyurdu.

Bugün Kıbrıs

Ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) lideri Tufan Erhürman, dün Meclis’te yaşanan başkanlık seçimi krizinin ardından bugün yaptığı açıklamada, mevcut yapının artık halkı temsil edemediğini ve yönetme kapasitesini tamamen kaybettiğini vurguladı. Erhürman partisinin, UBP’nin Meclis’teki başkanlık seçiminde yaşadığı sürecin parçası olmayacağını açıklayarak, CTP’li vekillerle birlikte Meclis’i terk etti.

“MECLİS YÖNETİLEMİYOR, ERKEN SEÇİM KAÇINILMAZ”
Meclis’ten ayrılmadan önce basına açıklama yapan Erhürman, “Meclis Başkanı Zorlu Töre dün akşam, Danışma Kurulunu toplamayı reddetti. Meclis’in açılması ve yeni seçim yapılması çağrılarına kulak asılmadı” dedi.

Hükümetin CTP’den “koltuk değneği” olmasını beklediğini belirten Erhürman, “Biz, bu işte inisiyatif alıp bu yapıya destek verecek değiliz. Yönetme kapasitesini kaybettiğini dün resmen ilan eden bir hükümet var karşımızda. Halk bu yaşanan rezaleti daha fazla hak etmiyor” dedi. Erhürman, Meclis’teki yönetim krizine ortak olmayacaklarını ve hükümetin halkla bağının tamamen koptuğunu ifade etti.

“CTP, ERKEN SEÇİM GÜNDEMİYLE TOPLANACAK”
CTP olarak bir an önce erken seçim kararı alınması gerektiğini savunduklarını vurgulayan Erhürman, CTP Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) erken seçim gündemiyle toplantıya çağrıldığını duyurdu. “Biz buradan çıkıp parti merkezimize gideceğiz ve erken seçim sürecinin nasıl işleyeceğine dair kararlarımızı alacağız. Artık yapılması gereken, halkın iradesine başvurmak ve bu rezaleti sonlandırmaktır” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****