Çıraklık eğitimleri başladı: Toplumun geleceği mesleki eğitimde

KTEZO-MEB Taner Akcan Çıraklık ve Yetişkin Eğitim Merkezi, yeni eğitim yılına 650 öğrenci ile başladı. Kadrosuna 3 yeni öğretmen ekleyerek büyüyen okulda, sosyal faaliyetler ve rehberlik alanında yenilikler yapıldı.

Bugün Kıbrıs

KTEZO-MEB Taner Akcan Çıraklık ve Yetişkin Eğitim Merkezi, yeni eğitim yılına bugün gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı. Her geçen yıl etkinliğini artıran okul, bu yıl 3 yeni öğretmeni kadrosuna dahil ederek büyümeye devam ediyor. 650 öğrenci sayısına ulaşan merkez, 15 yıldır tam gün eğitim veriyor. Açılışta konuşan KTEZO Genel Koordinatörü Hürrem Tulga, “Eli iş tutan iyi insan yetiştirmek hedefimiz” dedi. Okul Sorumlusu Mustafa Hacıveli ise spor ve sosyal faaliyetler alanında yapılan yenilikleri öğrencilere tanıttı.

YENİLİKLER VE HEDEFLER
Mustafa Hacıveli, eğitimde yapılan yeni açılımları anlatarak, öğrenci kantinini turizm faaliyet kolunda daha etkin kılmak için mutfağa dönüştürdüklerini, rehberlik ve projeler için yeni odalar inşa ettiklerini söyledi. Hacıveli, bu yıl sosyal faaliyetlere daha fazla ağırlık verileceğini ve spor alanında eğitimci istihdamı yapıldığını da belirtti.

KTEZO Genel Koordinatörü Hürrem Tulga ise, geçen yıl Mağusa Belediyesi ile iş birliği içinde Mağusa Çıraklık Merkezi’nin açıldığını hatırlatarak, iki okulun sorumluluğunu omuzlarında taşıdıklarını ve bütün hedeflerinin meslek sahibi bireyler yetiştirmek olduğunu vurguladı. Tulga, meslekleri ileriye taşımayan toplumların geleceğinin olamayacağını ifade ederek, doğru yolda olduklarını ve umut dolu öğrencilerle bu hedeflerini daha da geliştireceklerini belirtti.

Okulun, rehberlik faaliyetleri, sosyal projeler ve mesleki eğitimlerle öğrencilere destek olmaya devam edeceği aktarıldı. Sorumlulukların paylaşıldığı bir eğitim ortamı oluşturmayı hedeflediklerini söyleyen Hacıveli, “Sorumluluklar paylaşıldıkça hayat daha da güzelleşir” diyerek konuşmasını tamamladı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****