KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş: “Öğretmenlerimiz büyük bir özveriyle zorluklara direnmeye devam ediyor”

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'nde öğretmenlerin toplumu dönüştüren ve geleceği inşa eden önemli bir role sahip olduğunu belirterek, eğitimde fırsat eşitliği için mücadelelerinin süreceğini vurguladı.

Bugün Kıbrıs

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, öğretmenlerin toplumları dönüştüren ve geleceği inşa eden bir role sahip olduğuna vurgu yaptı. Maviş, mesleğin değersizleştirilmesi ve artan iş yüküne rağmen öğretmenlerin özveriyle çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, eğitimde fırsat eşitliği ve nitelikli eğitime erişim için mücadelelerinin devam edeceğini ifade etti.

“ÖĞRETMENLERİMİZ TOPLUMUN GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRİYOR”
Burak Maviş, açıklamasında öğretmenlerin yalnızca öğrencilerin değil, aynı zamanda toplumun geleceğini şekillendiren bir meslek grubu olduğuna dikkat çekerek, “5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nde, toplumları dönüştüren ve geleceği inşa eden öğretmenlerimizin mücadelesini selamlıyoruz” dedi. Öğretmenlerin, zorluklar karşısında gösterdiği direncin ve mesleklerine olan bağlılığının takdire şayan olduğunu belirten Maviş, “Mesleğin değersizleştirilmeye çalışılması, artan iş yükü ve zorluklar bizleri sınasa da, öğretmenlerimiz büyük bir özveriyle çocuklarımızın ve toplumun geleceğine yön vermeye devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Maviş’in 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü mesajının tamamı şöyle:

“5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nde, toplumları dönüştüren ve geleceği inşa eden öğretmenlerimizin mücadelesini selamlıyoruz.

Mesleğin değersizleştirilmeye çalışılması, artan iş yükü ve zorluklar bizleri sınasa da, öğretmenlerimiz büyük bir özveriyle çocuklarımızın ve toplumun geleceğine yön vermeye ve bu zorluklara karşı direnmeye devam ediyor.

Birlikte, eğitimde fırsat eşitliği ve nitelikli, erişilebilir eğitim için mücadelemizi sürdürecek, daha adil ve barış dolu bir gelecek inşa edeceğiz.

5 Ekim Dünya Öğretmenler Günümüz Kutlu Olsun”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****