Ülkenin kurtuluşu halkın iradesinde: Erhürman değişim çağrısı yaptı

"Bugünü temizleyecek olan hiçbir müdahalenin olmayacağı bir erken seçimdir, halkın iradesidir" diyen CTP lideri Erhürman, bu değişimin kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Bugün Kıbrıs

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, dışarıda ve içeride çok ciddi yönetsel boşluk olduğunu belirtti. New York dönüşü Genç TV’de gazeteci Mustafa Alkan’ın sorularını yanıtlayan Erhüran, Kıbrıs Sorununun yanı sıra, ekonomik krizden, erken seçim ihtiyacına ve hükümetin politikalarına kadar pek çok konuda eleştirilerde bulundu.

Erhürman, muhalefetin sorularına yanıt veremeyen ve ülkenin ekonomik, eğitim ve sağlık alanlarında ciddi sorunlar yaşamasına neden olan mevcut yapıya karşı halkı harekete geçmeye çağırdı. “Bugünü temizleyecek olan hiçbir müdahalenin olmayacağı bir erken seçimdir, halkın iradesidir,” diyen Erhürman, bu değişimin kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

HP YILDA BİR KEZ VERİLECEK
Ekonomik politikaların yetersizliğine de değinen Erhürman, hayat pahalılığı ödeneğinin sık sık değişen uygulamalarının halkın alım gücüne yansımadığını belirterek şöyle konuştu:

“Hükümet altı ayda bir verilen Hayat Pahalılığını dört ayda bir verme kararı çıkardı. Sonra bir döngü başladı. Maaşlar çok yükseldi ama halkın alım gücü yükselmedi. Şimdi de içinden çıkamıyorlar. Uyardık dinlemediler, maaşları stabil para birimi olan Euro’ya endeksleyelim dedik takmadılar. Şimdi de yeni yasa hazırlıyorlar Hayat Pahalılığını yılda bir kez vermek için.”

EN ÖNEMLİ SORUN NÜFUS
Ülkenin en büyük sorunlarından birinin nüfus olduğunu söyleyen Erhürman, bu konuda hükümetin duyarsızlığını eleştirdi. Nüfusu bilmeden planlama yapılamayacağını belirten Erhürman, “Üç ana sektörümüzü; turizm, inşaat, yükseköğretimi batırdılar, tüm alanlarda çöküş yaşanıyor,” sözleriyle ülkenin içinde bulunduğu durumu özetledi.

DEĞİŞİM KARARI VAR OLUŞ REFLEKSİ
Erhürman, halkın geçmişte olduğu gibi doğru zamanlarda değişim kararı verdiğini hatırlatarak, yine böyle bir zamanın yaklaştığını düşündüğünü belirterek şöyle konuştu:

“Herkes şu soruyu kendine sormalı; Muhalefetin sorduğu sorulara verecek cevabı olmayan, ekonomiyi, eğitimi, sağlığı mahveden bir yapı ile devam etmek istiyor muyuz istemiyor muyuz?

Bir toplumun var oluş refleksidir ‘değiştirme’ kararını vermesi. Eğer bu refleksi gösteremezseniz var oluşunuz sorgulanır.

Ülkenin bu durumundan mutlu değilsek bu var oluş refleksini göstermeli, değiştirme kararını vermeliyiz. Halkımızın doğru zamanlarda neleri değiştirdiğini çok iyi biliyoruz. Yine böyle bir zamanın yaklaştığına inanıyorum.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****