Bokçır’a 8 Yıl hapis I Mahkeme Başkanı vurguladı: “Kadınların şiddete boyun eğmeleri kabul edilemez”

Paça Bokçır, Lefkoşa’da eşine yönelik cinsel tecavüz ve ağır fiziksel şiddet suçlarından 8 yıl hapse mahkum edildi.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, Başkan Füsun Cemaller, Kıdemli Yargıç Vedia Berkut Barkın ve Yargıç Tutku Candaş’tan oluşan mahkeme, sanık Bokçır’ı aleyhine getirilen tüm davalardan suçlu buldu ve 8 yıl hapse mahkum etti.

Karar metnini okuyan Başkan Füsun Cemaller, kadına yönelik suçların hiçbir şekilde kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, “Kadınların şikayetlerini geri çekmeleri ekonomik bağımlılık veya toplumsal baskılar gibi sebeplerle anlaşılabilir olsa da bu, suçun vahametini değiştirmez” dedi.

Başkan Cemaller, “Sanık Paça Bokçır, 29 Ekim 2023 tarihinde saat 05.00 sıralarında eşinin gözüne yumruk atarak, yüzüne tokat vurmuş, saçlarından çekerek yerde sürüklemiş, karnına tekme atmış ve bu şekilde darp ettikten sonra yatak odasına götürmüş ve sırtına vurarak darp etmeye devam etmiştir. Sanık, eşinin şortunu yırtarak çıkardıktan sonra cinsel saldırıda bulunmuştur” ifadelerini kullandı.

Cemaller, sanığın eşine eziyet ederek tecavüz ettiğini belirterek, “Her ne kadar şikayet geri çekilse de suçun vahameti ortadan kalkmamaktadır. Şiddete maruz kalan kadınların şikayetlerini geri çekmeleri, ekonomik bağımlılık veya toplumsal baskılar gibi çeşitli sebeplerle anlaşılabilir; ancak bu, suçun ciddiyetini hafifletmez” diye ekledi.

Sanığın avukatının, olay günü müvekkilinin eşiyle tartıştığı için alkol aldığını ve suçu içki tesiri altında işlediğini öne sürdüğünü aktaran Cemaller, bu savunmanın sanığın lehine değil, aleyhine değerlendirildiğini belirtti. Başkan Cemaller, kadınların şiddete boyun eğmelerinin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, sanığın 8 yıl hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı.

Kamalı Haber

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****