Şok iddia: BM askeri Kıbrıs’ta düzensiz göçmenleri güneye geçmesi için teşvik etti

BM Barış Gücü askeri, 44 göçmeni tampon bölgeden Kıbrıs Cumhuriyeti'nin kontrolündeki bölgelere geçmeye zorladı iddiası gündemde.

Bugün Kıbrıs

Güney basını BM Barış Gücü askerinin düzensiz göçmenleri güneye geçmeye teşvik ettiğini ileri sürdü. Bu iddia, Philenews tarafından yayınlanan bir video ile ortaya atıldı.

Haberde, “Birleşmiş Milletler askeri dün Kıbrıs’a gelen 44 göçmeni ara bölgeden geçirerek Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kontrolü altındaki bölgelere götürdü” denildi. Göçmenlerin önceki gece tekneyle Güzelyurt Körfezi’ne geldiği ileri sürülürken, gazetenin göçmenlerden aldığı bilgiye göre 44 kişi, Avlonas-Peristeronas bölgesindeki tampon bölgeye götüren bir araca bindirildi.

Haberde, “Kıbrıs Cumhuriyeti’ne geçmeye çalıştıklarında, polis mensupları geçişi yasaklamak istedi ancak tam bu noktada, videoda bir üyesi görünen BM Barış Gücü, müdahale ederek göçmenleri güneye girmeye zorladı. Giriş noktasından kuzeye dönmelerini engelleyerek onlara “git buradan, tehlikeli” dedi” ifadelerine yer verildi.

Haberde ayrıca “düzensiz göçmenleri güneyin kontrolündeki bölgelere gönderirken, aynı zamanda geri itmeler için Kıbrıslı yetkililere şikayette bulunan barışı koruma görevlilerinin rolü ve işgalci güçlerle olan ortaklıklarının defalarca endişe yarattığı” belirtildi. 44 göçmenin şu anda ara bölge içerisinde kaldığı biliniyor.

İşte o görüntüler:

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****