“Holguin’in açık mektubu cesaret verici bir mesaj gönderdi”

Güneyin hükümet sözcüsü Konstantinos Letympiotis yazılı açıklama yaptı.

Bugün Kıbrıs

Güneydeki hükümet, BM Genel Sekreteri’nin kişisel elçisi tarafından, raporunun Antonio Guterres’e teslim edilmesinden birkaç gün önce yazılan açık mektubun, çabalarını sürdürme yönündeki güçlü iradesi ve nihai çözüme olan inancına dair cesaret verici bir mesaj taşıdığını belirtti. Kıbrıs meselesinin üzerinde mutabık kalınan çerçevede ele alınması gerektiğine dikkat çekildi.

Hükümet sözcüsü Konstantinos Letympiotis, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanının göreve geldiği ilk günden itibaren önceliğinin, çıkmazın ortadan kaldırılması ve müzakerelerin kaldığı yerden devam ettirilmesi olduğunu vurguladı. Letympiotis, bu çabaların Kıbrıs sorununa, BM Güvenlik Konseyi tarafından kararlaştırılan siyasi eşitliğe sahip İki Bölgeli İki Toplumlu Federasyon çerçevesinde nihai bir çözüm bulmayı amaçladığını belirtti.

Cumhurbaşkanının her yönde attığı adımların olumlu bir iklim yaratma ve süreci canlandırma amaçlı olduğunu ifade etti.

Holguín’in, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs meselesindeki Kişisel Temsilcisi olarak atanmasının, bu girişimlerin bir sonucu olduğunu ve Antonio Guterres’in Kıbrıs sorununa olan kişisel ilgisinin devam ettiğini bir kez daha doğruladığını belirtti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****