Güneydeki hükümetin umudu Mitsotakis-Guterres görüşmesi

Güney Kıbrıs hükümeti yetkilisi, NATO zirvesi sırasında yapılacak görüşmenin Kıbrıs sorunu üzerinde olumlu etki yapabileceğine dair umutlarını dile getirdi.

Bugün Kıbrıs

Güneyin Hükümet Sözcüsü Yardımcısı Yiannis Antoniou, Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis ile Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres arasında önümüzdeki hafta New York’ta NATO zirvesi sırasında yapılacak görüşmenin Kıbrıs sorunu üzerinde olumlu bir etkisi olacağına dair umutlarını dile getirdi.

Radyo RİK’te Sabah Rotası programında konuşan Antoniou, Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis’in Yunanistan Başbakanı ile sürekli temas halinde olduğunu belirtti. Ayrıca, BM Genel Sekreteri’nin, anlamlı müzakerelerin başlaması için koşulları oluşturmak amacıyla kişisel elçisinin Kıbrıs meselesindeki misyonunu sürdüreceğine olan inancını ifade etti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail’in Kıbrıs’taki üsleri kullandığına dair açıklamaları hakkında yorum yapması istenen Antoniou, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin askeri operasyonlarda bulunmadığını ve yalnızca insani yardım sağladığını vurguladı.

Lefkoşa’nın askeri operasyonlara katılmadığının altını çizen Antoniou, İsrail ordusu ile Hizbullah arasındaki çatışmanın zirveye ulaşması durumunda, Kıbrıs’ın Avrupalıların ve üçüncü ülke vatandaşlarının savaş bölgesinden tahliyesine yardım etmeye hazır olduğunu belirtti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****