Tatar Azerbaycan’a gitti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Azerbaycan’a hareket etti. Tatar, Ercan Havalimanı’nda yaptığı açıklamada, KKTC’nin TDT’deki gözlemci üyeliğini ileriye taşımayı hedeflediklerini belirtti. Tatar, bu üyeliğin "iki devlet siyasetini desteklediğini" vurguladı ve TDT’nin desteği için teşekkür etti.

Cumhurbaşkanlığındaki Ersin Tatar, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Azerbaycan’a hareket etti. Tatar, Ercan Havalimanı’nda yaptığı basın açıklamasında, KKTC’nin TDT’deki gözlemci üyeliğini ileriye taşımayı hedeflediklerini belirtti.

Ersin Tatar, Azerbaycan’a gitmeden önce Ercan Havalimanı’nda yaptığı açıklamada, “Biz hep birlikte daha güçlüyüz, aile ile buluşmaya gidiyoruz” dedi. Tatar, KKTC’nin TDT’deki gözlemci üyeliğinin ilerletilmesinin öncelikli hedef olduğunu vurguladı. TDT’nin KKTC’ye verdiği destek için teşekkür eden Tatar, bu üyeliğin iki devlet siyasetini desteklediğini belirtti.

Tatar ve heyeti, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetiyle Şuşa kentinde düzenlenecek “Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Devlet Başkanları Gayriresmi Zirvesi”ne katılacak. Zirvede çeşitli konular ele alınacak ve önemli belgeler imzalanacak.

Tatar, KKTC’nin uluslararası bir organizasyona anayasal adıyla kabul edilmesinin tarihi bir gelişme olduğunu ve bunun devam eden iki devletli çözüm sürecine katkı sağladığını ifade etti. KKTC’nin TDT gözlemci üyeliğinin ardından bakanlıkları ve diğer kurumlarının TDT etkinliklerine katıldığını belirten Tatar, bu iş birliklerinin önemine dikkat çekti.

Tatar, Türk dünyasının ayrılmaz bir parçası olarak KKTC’nin TDT faaliyetlerinde yer almak ve ilişkileri geliştirmek arzusunda olduğunu söyledi. Kıbrıs konusunda, egemen eşitlik ve uluslararası eşit statünün önemine vurgu yaptı. Tatar, KKTC’nin güçlenmesi ve haksız izolasyonların kaldırılması için TDT’nin desteğinin önemli olduğunu belirtti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****