Kapısız’dan Arıklı’ya açık mektup: “Eksikleri halkın parasıyla giderip geliri de zenginlere yediremezsiniz”

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTKS) Başkanı Cem Kapısız, Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’ya sordu: "Şu an kurulumu yapılan meteorolojik sistemin giderlerini kim karşılıyor?”

Bugün Kıbrıs

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTKS) Başkanı Cem Kapısız, Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’ya hitaben yazdığı açık mektupta, Ercan Havalimanı’ndaki mevcut durumu ve yapılması gereken acil işleri ele aldı. Kapısız, havalimanındaki eksikliklerin giderilmesi ve maliyetlerin kim tarafından karşılanacağı konusunun bir an önce netleştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Haziran ayının bitmesiyle birlikte, Ercan Havalimanı sözleşmesindeki ihtilaflı konuları çözmekle görevli Hakem Heyeti’nin de cevap verme süresinin dolduğunu belirten Kapısız, “Ercan Havalimanında şu anda yapılmakta olan işler olduğu gibi hala daha yapılmayı bekleyen ve bir havalimanı için zaruri olan işler de vardır. Tüm bunlar ne zaman yapılacak? Bedelini kim ödeyecek?” şeklinde sorular yöneltti.

Kapısız, hava trafiğinin güvenliğini sağlamak için gerekli olan sistemlerin güncellenmesi ve eksikliklerin giderilmesi gerektiğine dikkat çekti. Bozuk Ercan VOR cihazı, itfaiyedeki eksiklikler, terminal binasındaki elektrik işleri gibi konuların hala çözülmeyi beklediğini ifade etti. Ayrıca, “İleride karşılaşma ihtimalimiz olan seyrüsefer ve itfaiye ile ilgili problemlerin giderleri kim tarafından karşılanacak?” sorusunu sordu.

“SİSTEMLERİN KURULUMU VE BAKIM MALİYETLERİNİN KİM TARAFINDAN KARŞILANACAK”
Meteorolojik sistemlerin kurulumuna başlanmış olmasının Ercan Havalimanı’nın daha güvenli hale geldiği anlamına gelmediğini belirten Kapısız, bu sistemlerin kurulumu ve bakım maliyetlerinin kim tarafından karşılanacağına dair belirsizliklerin devam ettiğini söyledi. “Şu an kurulumu yapılan meteorolojik sistemin giderlerini kim karşılıyor? Bakım ve onarım maliyetlerini kim üstlenecek?” diye ekledi.

Kapısız, HTKS olarak tüm bu konuların halk adına takipçisi olacaklarını ve yüksek maliyetlerin halkın parası ile karşılanmaması gerektiğini vurguladı. “Umarız ki sözleşme orada dururken tüm bu yüksek maliyetleri halkın parası ile karşılayıp meydanın gelirini de ultra zengin sermayelere yedirtmezsiniz,” dedi.

Geçen yıl ek sözleşme 5 ile “kimin ödeyeceği belli değil” veya “ihtilaflı” olarak kabul edilen işlerin netleştirilmesi için belirlenen sürenin dolduğunu hatırlatan Kapısız, “Sonuç nedir? Bu zaruri işler kim tarafından yapılacak? Ne zaman yapılacak? ve parasını kim ödeyecek?” sorularını yöneltti.

“KAPILAR ARKASINDA DÖNEN DOLAPLAR MI VAR?”
Meteorolojik sistemlerin kurulumu ile Ercan Havalimanı’nın daha güvenli hale geldiği iddiasının geçerliliğini sorgulayan Kapısız, “İyi de bu kadar zaman hiç mi düşünülmedi bu cihazların gerekliliği? Hani ihtilaflıydı bu konular? Neden bu tarihe denk geldi? Kapılar arkasında dönen bir dolap mı var?” diye sordu.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****