Özersay: “Böyle bir görüşme yapılması elzemdi”

HP Genel Başkanı Özersay, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'la olan görüşmesini değerlendirdi.

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in Cumhurbaşkanlığındaki Ersin Tatar’ı KKTC Bakü Temsilcisi ile birlikte makamında kabul edip görüşmesini “olumlu bir gelişme” olarak değerlendirdi.

Özersay, dün yapılan Tatar-Aliyev görüşmesine ilişkin yaptığı açıklamasında, Tatar’ın Bakü ziyaretinde böyle bir görüşme yapılmasının elzem olduğunu kaydederek, bu türden bir görüşmenin kendiliğinden bir statü kazandırmadığını ancak KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı’na bu isimle gözlemci üye olmasına olumlu oy veren Azerbaycan’ın o yaklaşıma uyumlu bir duruş sergiliyor olmasının önemli olduğunu belirtti.

3 Kasım’da Kazakistan’da yapılacak 10’uncu Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları Konseyi’nin, bu toplantının önemini daha da artıracağını düşündüğünü söyleyen Özersay şunlan kaydetti:

“Türkiye’nin diplomatik olarak bu toplantıya önem verdiği anlaşılıyor. Küresel güç dengesindeki hızlı ve karmaşık değişimler tehditler yanında fırsatlan da beraberinde getiriyor. Türkiye’yi de Kıbrıs konusunda doğru yönlendirecek, yeni ve yaratıcı politikalan şekillendirecek inisiyatifler almak gerekir. Kıbns Türk Devleti adı konusunda KKTC tarafının bihaber bir görüntü çizmesi, kendi içinde tutarlı olmayan açıklamalar yapması, neden böyle bir hamleye gerek olduğunu izah edemiyor oluşu bu açıdan olumsuz bir örnektir. Umarım bundan sonrasında Kıbns Türk tarafı Türkiye’nin desteği ile hayata geçireceği politikalarda edilgen pozisyonda olmaktan bir an önce çıkar.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****