Güneyden ‘Maraş yat limanı’ açıklaması: “Oldubittiler olumlu iklimin gelişmesine katkıda bulunmuyor, kınanmalı ve engellenmeli!”

Güneyin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Theodoros Gotsis, Maraş'a yapılması planlanan yat limanı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Güneyin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Theodoros Gotsis Kıbrıs Haber Ajansına (KHA) yaptığı açıklamada, Maraş bölgesinde yasa dışı bir marina inşası için Kıbrıs Cumhuriyeti arazisinin Kuzeyin Bakanlar Kurulu kararıyla Maliye Bakanlığına devredilmesiyle ilgili bilgilerin araştırıldığını belirtti.

Gotsis, “işgal rejiminin” ek oldu bittilerinin, Cumhurbaşkanı tarafından üstlenilen girişimlerle tarafımızın aradığı olumlu iklimin geliştirilmesine katkıda bulunmayan tüm eylemlerinin kınanması gerektiğini vurguladı.

Kıbrıs Türk basınında yer alan ilgili haberleri yorumlaması istenen Gotsis, bilgilerin çapraz kontrolü için uygun adımların atıldığını ve ayrıca ilgili BM Güvenlik Konseyi ilgili kararları temelinde böyle bir gelişmenin önlenmesi için BM Kıbrıs Barış Gücü nezdinde gerekli girişimlerin yapıldığını söyledi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****